7 entry daha
  • "mukemmel otesi" diye degerlendirilebilecek cuneyt arkin filmi. 80'lerde cikisa gecen karate filmlerinin etkisiyle olsa gerek filmin buyuk bir bolumu cuneyt arkin'in kardesinin intikamini almak icin onune geleni esek sudan gelene dek dovmesi ile geciyor. ustelik bu sozkonusu sahneler daha etkili olsun diye normalden daha hizli cekilmis. [bozuk cumle ama anlayin iste]

    ancak bu harika filmde yapilan bir hata var ki, bu buyuk esere yakismamis! olay su; cuneyt bir insaata girer elemanin biri kar maskesi ile karsisina dikilir. tam elindeki el bombasini cucu'ya dogru firlatacak iken, bizimki bunu alninin ortasindan vurur. bomba patlar, eleman yirmi metre kadar ucar. kamera yanmakta olan vucuda yaklasir. eleman yekpare sekilde yanmaktadir, ancak kamera acisi degistiginde yanan elemanin kafasinin olmadigini goruruz.

    filmle ilgili dikkatimi ceken bir baska detay da filmin montajinin cok kotu olmasidir. oyle ki bazi sahneler abuk sabuk bir sekilde filme girip girip cikiyorlar. "olur bunlar" diyerek filmin final sahnesini ballandira ballandira anlatmayip buyuk bir ilgiyle izlemenizi diliyoruz. bir de boyle bir filmi ve nicelerini bize armagan ettigi icin cetin inanc'a tesekkurlerimizi sunuyoruz.

    sagol cetin inanc...
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap