1 entry daha
  • aleviliğin kayıp bin yılı ve aleviliğin gizli tarihi isimli iki kitabını okuduğum oldukça yetenekli kurgu roman yazarı. tek sorunu yazdıklarının tarihi gerçekler olduğunu iddia etmesi. kendisine göre, alevilik kayıp kıta mudan bu yana dünyanın en eski dinidir. uzaylılarca (kırklar meclisi) genetik aşılama ile oluşturulan insan-uzaylı karşımı insan ırkının kadim inancı olan, bir güneş, ışık dinidir (bkz: luvililer). aleviler dünya yüzeyinde nuh tufanından önce yaşıyorlardı. avrupa'da eski mısır'da vs.'deki tüm heterodoks inançlar (hristiyan mezhepleri, tarikatler vs.) aslında aleviliktir.

    kitaplarından alıntı yapmak gerekirse (şehir isimleri vs. tam tutmayabilir, istenirse tuttururuz):

    "lyon'daki fransız alevileri papa 11. benedikt'in düzenlediği haçlı seferinde belçika alevilerinin yardımını alamadılar"
    (kasdettiği bogomillerin katliama uğraması)

    ama gerçekten kurgusal olarak çok başarılı bir yapıya, genel felsefeye sahiptir eserleri. yazarı bu konuda takdir etmemek mümkün değildir. filmi filan çekilebilecek alternatif gerçeklik, paralel evren tarihidir kitapları. genellikle dipnot, kaynak kullanmaz, bu konudaki eleştiriler üzerine son kitaplarında kendisinin diğer kitaplarını kaynak göstemek gibi ilginç bir çözüme başvurmuştur.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap