• bir defaya mahsus olmak üzere tyt süresinin 135'ten 165 dakikaya çıkarıldığı, dört yıllık bölümlere yerleşebilme barajının 180'den 170 puana düşürüldüğü kararlardır. öğrencilere sus payı verilerek tepkilere azaltmaya çalışıyorlar ancak buna tüy dikmek denir.

    ekleme: sınavı önce bir ay erteledikten sonra otuz gün öne çekerek eski tarihinde yapmaya karar veriyorlar, gelen tepkileri de 30 dk. ek süre vererek azaltmaya çalışıyorlar. dereceye oynayan öğrenciler için hiçbir anlam ifade etmeyen, onların hakkını yiyen bir karar.

    ikinci ekleme: rehber öğretmen komsunun oglan, bu kararın zaman yönetimi iyi olan ve/veya derece yapabilecek öğrencilere ağır bir darbe vurduğunu söylüyor. uzman görüşleri geldikçe girdiyi düzenlemeyi sürdüreceğim. psikolog ve psikiyatrlar da bunun sonuçlarını ilerleyen günlerde görecektir diye düşünüyorum.

    üçüncü ekleme: üniversitede bir hocam, “gökten ve yök’ten gelen kararlar sorgulanamaz.”; başka bir hocam da “yök’ten evliya çıkmaz, yoktan evliya çıkar.” derdi. ironik ancak doğru söylüyorlarmış.
232 entry daha
hesabın var mı? giriş yap