8 entry daha
  • 1 kisi de acip haberi okumamis. adam diyor ki "salgindan once gelis fiyati zaten 1 liraydi".

    butun problem salgin sirasinda eczanelere gelis fiyatinin tavan yapmasindan kaynaklandi. 2 aylik sure icerisinde tanesi 2.50 tl, 3.20 tl ve 4.25 tl den depolardan siparis veren eczaneler biliyorum. firsatcilar haricinde o donemde 5 liraya satiliyor olmasi eczaci acisindan normal bir durumdu. burda asil problem eczaneye gelis fiyatlarinin tavan yapmis olmasi.

    adam da diyor ki "1 liraya satilmak isteniyorsa gelis fiyatlarinin salgindan onceki haline donmesi gerekli. su anki gelis fiyatlariyla bu imkansiz". bir kere de okudugunuz anlayin yahu.

    sırf fırsatçı damgası yememek için, maske satmayan bir çok eczane var. ama eczaneler zincirin son halkası. artık eczaneye gelene kadar fiyat uçuyor. eczanede mecbur 5 liraya satmak zorunda kalıyor. eskiden 50 kuruşa satıp yine de kar edebiliyorken, şimdi 3.5-4 liraya aldığı bir ürünü nasıl yine 50 kuruşa satsın? 1 lira tavan fiyat koyulmak isteniyorsa eczaneye yine maksimum 70-80 kuruşa gelmesi lazım, 3.5-4 liraya değil.

    daha önce de yazdım, manavda sebze-meyve pahalı diye manava mı kızıyorsun yoksa manavı o fiyattan sattırmak zorunda bırakanlara mı? bu da aynı durum.

    üreticiler milyon dolarlık vurgun yapsın,millet karı anca kuruşlarla ölçülen eczacılara sallasın.
130 entry daha
hesabın var mı? giriş yap