2757 entry daha
  • kendisi veya sosyal medya ekibi burayı takip ediyor mu bilmiyorum. bu güne kadar bir siyasi parti kurmadığım gibi üye de olmadım. ama sıfırdan bir parti teşkilatı kurmak zor olsa gerek. kurduğu partiyi sosyal medya üzerinden takip edip neler söylediklerine bakıyorum.

    ali babacan'ın zoom veya benzer bir program üzerinden il başkanları veya teşkilattan birileri ile yaptığı toplantının ekran görüntüsü vardı twitter hesabında. tabi karantina günleri zaman bolluğundan ve merak ettiğim için ekranda ismi yazan 3-5 kişiye göz attım. bazıları akp küskünleri, bazıları düşünce olarak babacanın çizdiği ilerici aydınlık profilin hayli gerisinde arkadaşlardı.(bu benim önyargıya yakın da dursa ilk izlenimim)

    bizim ülkemizde partiler seçim makineleri olarak iş görür. biz partileri beslemeyiz sadece seçimlere girmek için kullanırız. o nedenle siyasi partiler belli kliklerin ve liderin elinde tamamen tükenene kadar yıpranır durur. sonra yenileri kurulur aynı tipler yeni söylemlerle gelir aynı senaryo baştan yaşanır.

    siyasi partileri bir insan vücudu gibi düşünürsek teşkilatta bulunan her insan da onun bir parçasıdır. bazen bir apseli diş ya da batan bir tırnak insana hayatı zindan edebilir.

    demem o ki bazen yalnız yürümek yanlış insanlarla yürümekten iyidir. sonu nasreddin hocanın fil hikayesine dönmez umarım.
9000 entry daha
hesabın var mı? giriş yap