8 entry daha
  • ilişki diyalektikleri dünya çapında değişiyor/değişti, mgtow gibi uç akımlar yayılmaya başladı. türkiye gibi ülkelerde ilişki ve evliliğin temel sebeplerinen biri cinsellik idi bundan 10 yıl önce. artık cinsellik görece serbest yaşanabiliyor. e geriye "erkek maddi manevi bakar koruyup kollar" kültürü ile yetişmiş kadınlarla maddi ve manevi yönden büyük yükler getiren ilişki ve evlilik kurumuna soğuk bakmalarına yol açıyor.

    kadın ile erkek ilişki kulvarında neredeyse tamamen eşit. kadının erkeği seçtiği ve korumasıyla yaşadığı bir kültürle yetişen kadınların, erkeklerin artık kimseyi seçmiyor olmasını algılayamıyor olması tamamen normal.

    avrupada 30 üstü çiftler var beraber yaşayan, hukukun partner olarak kabul ettiği belli başlı haklar tanıdığı. olay zamanla buna evrilecek. artık şu dünyada kimse kimseye tahammül etmek istemiyor, ilişkilerden bir beklenti kalmadı. evli olmayı savunan bir tane evli erkek tanımadım mesela. artık tamamen eşit olduğumuz bir devre giriyoruz, bir kişiye bağlanmanın komik görüldüğü yazılar okuyoruz, işin doğasına aykırı görünse de artık mağaralarda yaşamıyoruz. tahammül gerekliliği olmadığı için herkes istediği gibi davranıyor, gevşeklik buradan kaynaklanıyor. ciddi ilişkilerin devri şimdilik bitti. ülkemiz geçişini tamamlayınca, avrupadaki gib işini gücünü oturtmuş, entellektüel ve ekonomik açıdan denk çiftlerin hayat arkadaşlıklarına şahit olmaya başlayacağız. ama geçiş süreci "centilmen" erkek arayan kadınları üzecektir.

    uzun ilişkilerin kimseye pek bir getirisi yok, aksine çok sorumluluğu var. kadınların bu duruma üzülüyor olmalarının sebebi, evlilik/hayatının anlamı/ruh eşi kavramlarıyla yetiştirilmiş olmalarından kaynaklanıyor. zor bir durum.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap