14 entry daha
  • şu yorumu yadığım sırada, üşenmeden saydım yukarıda 20 adet yorum vardı. hepsi bu murat ongun denen arkadaşın yalan söylediğini, yakalandığını ve ne kadar rezil bir herif olduğunu söylüyor. dolayısıyla imamoğluda şöyleymiş böyleymiş. o kadar kişi böyle yazınca da gene ellerine yüzlerine bulaştırmışlar dedim.
    ama trol zekasını çok abartmışım;

    tez : 29 mart^da bir iett otobüsüne çok fazla kişi binmiş, sosyal mesafe kuralı hiçe sayılmış, ibb işini yapmıyormuş. bu adamlar belediyecilik falan bilmeyen tiplermiş.

    karşı tez : bu otobüse, toplu taşımanın %90 azaldığı bir dönemde, bir pazar sabahı normal kullanımının %20 fazlası sadece bir duraktan binmiş, bu bir trol operasyonuymuş.

    savcılık : takipsizlik vermiş, bir duraktanda bu sayıda biniş olmadığı tespit edilmiş.

    ekşisözlük trolleri : murat ongun’un halk tv’de 6 dk’lık bir açıklamasını kesip biçip 1 dk’ya indirmiş ve buradan bir özür yaratıp; karşı tezin yalan, murat ongun’un şöyle böyle olduğunu küfürler ve hakaretlerle tespit ediyorlar.

    6 dk’lık videoyu izleyince ortaya çıkan : otobüsteki kalabalığın kaynağının bir duraktan değil civar bir kaç duraktan binen kişiler olduğu. böyle düşünülmesinin sebebinin, binişlerin bir kaç duraktan olmasına rağmen tek durak gibi tespit edildiği.
    (not : iett.gov.tr ve mobil iett uygulamasında görülebileceği gibi bazen bir kaç durak yerine bir tane büyük durak adı yazılıyor)
    kalabalığın gerçek ama toplu taşımanın %90 düştüğü dönemde bu hatta normalin %20 üstünde biniş olduğu ve bir sonraki hafta (bütün bu gürültü patırtının üstüne) hatta normale göre %67 daha az talep olduğu (pandemi ortalamaların yaklaştığı) anlaşılıyor.

    sonuç : murat ongun umardım bir operasyon değildir diyot ama, bu kadar çırpınmaya bakınca trol operasyonu nerdeyse kesin.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap