23 entry daha
  • john moses browning , 1855 amerika doğumludur. yanlız tabancalarda değil bütün ateşli silahlar konusunda döneminde devrim olarak nitelendirilecek tasarımlar yapmıştır. uzun süre tasarımlarının patentini colt’a satan browning, daha sonra üretilen silahlardan % (royalty) istmesi üzerine çıkan anlaşmazlık üzerine tası tarağı toplayıp belçika’ya gitmiş ve çalışmalarına fn ile devam etmiştir. browningin tasarımları sadece tabanca ile sınırlı değildir. dünya çapında popüler olan bir çok kalibrede browning katkısı vardır. örneğin acp uzantılı birçok kalibre onun katkıları ile geliştirilmiş onun silahları ile popüler olmuştur. 1900 , 1903 , 1911, hi-power modelleri tabancada, bar hafif makineli tüfek, bmg ise ağır makineli tüfek kategorisinde efsane haline gelmiştir. öyleki tabancalar kategorize edilirken “1911 ve diğerleri” şeklinde bir ayrım yakın zamana kadar oldukça yaygındı.
    bir alman tasarımı olan 9x19 parabellum’un dünya çapında en çok kullanılan mermi olması da bu kalibre için üretilen hi-power’ın sağladığı başarı sayesindedir.
    floating pin ve polimer gövde glock ile popüler olana kadar neredeyse üretilen her tabancada john browning tasarımlarından bir esinlenme vardır.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap