41 entry daha
  • oktay derelioglu karagümrükspor'da futbola ba$lami$ olup, birinci lig sözle$mesini ilk olarak trabzonspor'da imzalami$tir. yani ne be$ikta$ alt yapısından cıkmadir, ne de karagümrükspor'dan be$ikta$'a transfer olmu$tur.
    trabzonspor'da cok kısa bir süre oynayip be$ikta$'a gecip be$ikta$'la $ampiyonluk ya$ami$, milli takima cıkıp enteresan goller atmi$, sergen'e kepce demi$ güzel i$ler yapmi$tir..

    1997 senesinde 4 temmuz günü o zaman ki karisi ye$im derelioglu oktay be$ikta$ kampindayken intihar etmi$, oktay'ın rakım otobüsü önünde sinir krizi gecirmesi herkesi üzmü$tü. hatta galatasaray aynı sene icinde tsyd kupası macında inönü stadına ''acını payla$iyoruz oktay'' pankarti ile cikmi$tir.

    bir süre ruh gibi dola$an oktay 1-2 sene icerisinde kendisini toplami$, 1998 senesinin sonunda da takım arkada$i serdar topraktepe'nin eski ni$anlisi ile beraber olmaya ba$lami$tir. bu beraberlik sonrasi serdar allahin kitabin var mi ulan diye oktay'ı fulya tesislerinde kovalami$, be$ikta$ yönetimide serdar'ı kocaelispor, oktay'ı da siirt spor'a yollami$tir. bu dönem icinde kar$ilikli basin toplantilari i$i alaattin cakici - nuri ergin ceki$mesi gibi yapmi$, serdar, oktay'a $ambabası, anafor babası, naciye, dürülülü derken oktay daha mülayim olup serdar'ın yeraltı dünyası ile olan bagini hafiften bildigi icin sessiz kalmi$tir.

    oktay bu dönem icerisinde ispanya'nin $irin mi $irin, 55-60 ki$ilik nufusa sahip las palmas'ına transfer oluyor, ortada garip i$ler dönüyor, fadıl akgündüz devreye giriyor, oktay'ın bonservisi bizim sikindirik las palmas tarafından 45 milyon dolar olarak acıklanıyor, devlet imf'ye olan borcumuz icin oktay'ı imf'ye soku$turmaya calı$ıyor falan filan..
    oktay tekrar türkiye'ye dönüp ogün, abdullah, can bartu, ziya $engül gibi, fenerbahce'nin o dönem eski starları kadroya katma hevesi sayesinde forma giyiyor, $ampiyonlar ligine dahi cikiyor.. daha sonra fenerbahce uyanıyor, oktay sebat'a köfte yemege gidiyor, oradan samsun oradan sakarya derken futbol sahalarının ylmaz vural'larindan biriside kendisi oluyor..

    evet 1996 senesinde ''500 milyar bu devirde kime yeter'' diye roportaj veren oktay'ın bugun bonservisi elinde. hani hali saha maci olursa ...
269 entry daha
hesabın var mı? giriş yap