348 entry daha
  • islamcı kompleksleriyle ağzına sıçılmış bir ülkede yaşamaktan yorulmuş zavallı kitledir.

    elimdeki telefon 5. yılını doldurduğu için iphone se almaya çalışıyorum. abd fiyatı 399 dolar. bugünkü kurla yaklaşık 2750 lira. türkiye fiyatı 5300 lira. türkiye'nin telefondan kârı 2550 lira. telefonu üreten apple'ın kârı maliyeti çıkartınca 2550 liradan azdır. bir telefon da devlete almam gerekiyor resmen. bu vergi soygunculuğundan kaçmak için arkadaşımdan rica edip yurt dışından getirteyim desem getirtemiyorum; çünkü telefonun işlendiği pasaport, imei'nin üzerine kaydedileceği kimlik numarası ve telefonun içindeki hat aynı kişinin olmak zorundaymış.

    akp, seçmeninin islami komplekslerini sıvazlayana kadar, ekonomiyi telefon almak isteyen vatandaşından bir telefon gasp edecek duruma getirmeseydi. başka çare bulamasınlar diye kanun yoluyla vatandaşının elini kolunu bağlayıp mafyalık yapmak zorunda kalmasaydı.

    dış politikadaki hiçbir adım bu rezilliği düzeltmeye yetmeyecek. fethin sembolü diye 1400 yıllık binanın statüsünü müze olmaktan çıkartmak hiçbir boka yaramayacak. hiçbir şey fethedemediler. bir sürü insanın hayatıyla oynadılar, bir sürü kalitesiz tipi zengin ettiler. ekonomi ve eğitim politikasıyla bu ülkenin 2000'li yıllarını harcadılar. nasıl ki şimdi herkes %92 evet oyu alan 82 anayasasının düşmanı ve darbe karşıtı oldu, 2040'larda da akp'ye oy verdim diyen kimse bulunamayacak. ülke, ağzına sıçıldığıyla kalacak.

    ayasofya'ya bir şey olmaz. yarımadaya dikildiğinden beri çok rezillik görmüştür, biraz daha görür, onu da atlatır. tekrar müze olur. olan bizim yaşayacağımız 70-80 yıla oldu. islamcı kini ve kompleksiyle harcandı.

    2023 editi: oylanınca bakayım dedim iphone se'lerin 3. nesli 17 bin lira olmuş. 5300'e şu an anca çin çöpü alınır herhalde. herkes hakettiğini yaşıyor. oylar erdoğan'a. sonra ayasofya'nın kapı tokmağını kemirmece.
666 entry daha
hesabın var mı? giriş yap