25 entry daha
  • ieee, merkezi amerika olan bir mühendislik örgütü olup şu konularda yoğunlaşır:

    - teknoloji standardizasyonu yapar (ethernet, wlan, jtag'in standartlarını ieee yapmıştır, bundan başka örneğin elektroniğin özel bir dalı olan mikroelektronikte kullanılan systemc, verilog, vhdl gibi programlama dillerinin standartlarını çıkarır),
    - teknolojinin katılımı için teknik konferanslar düzenler,
    - bilimsel yayınlar çıkarır.

    özellikle standart komiteleri büyük bir bilimadamı grubundan oluşur. dünyanın birçok yerinden binlerce profesör, akademisyen, özel sektör çalışanı bu komitelerdedir. elektronik mühendisliği üzerine standartlar, bilimsel çalışmalarda aktif rol oynamak istiyorsanız ieee'ye üye olabilirsiniz ve ieee etkinliklerine katılabilirsiniz. ieee gayet özerk ve sadece bilimsel / teknik konusuna odaklanmış olup elektronik mühendisliği konusunda etkin olmak isteyen herkese, her tür konuda kapısı açıktır. örneğin ethernet konusunda bir buluş ve öneriniz varsa ethernet geliştirme komitelerine katılıp açık görüş belirtebilirsiniz.

    konferanslar iş hayatı için referanstır.

    ieee'den çıkmış bilimsel yayınların internette veritabanları vardır. ayrıca ieee, web sayfalarından online olarak üyelerine bedava interaktif kurslar sunar. örneğin bir ieee üyesi java programlama dilini interaktif olarak bedava öğrenebilir.

    üstün teknik aktivite ve performans gösteren bilimadamlarına ya da diğer meslek sahiplerine özel üyelik olanakları sunulur. lifetime member (ömür boyu üyelik), ieee fellow (guru), ieee senior member gibi.

    ieee üyelerin rahat örgütlenmesi için dünyayı 10 değişik coğrafi bölgeye bölmüştür. türkiye; avrupa, afrika ve rusya ile birlikte 8. bölgededir.

    normal bir mühendisin üyelik ücreti 100 dolardan başlar. ayrıca "society" adı verilen alt teknik gruplar vardır. örneğin computer society (bu grup ieee'nin en aktif teknik grubudur). her bir teknik grup için ayrı para verilmesi zorunludur. her alt grubun teknik yayını vardır. alt grubun başkanlık seçimlerini ve ieee'nin yönetim birimlerinin seçimlerini üyelerin doğrudan belirlediği bir gayet demokratik sistemi vardır.

    öğrenci arkadaşlarımızın bu yüzden bu organizasyondan öğrenciyken maksimum şekilde yararlanması önerilir.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap