7 entry daha
  • hitap önemlidir. bu konuda takındığımız tavır, almak istediğimiz karşılık ile eş değerdir. hitap insanın önce kendisine ardından karşısındakine olan saygısını ifade eder.

    henüz tam manasıyla tanımadığım, neyin nesi, kimin fesi olduğunu bilmediğim biriyle senli/benli konuşmak bana çok yanlış ve saçma geliyor. ayrıca çok samimi ve yakın olmadığım herkes için -uzak tanıdık, az bildikler- sizli/bizli konuşmak harikulade bir mesafe ayarı sağlıyor. böylelikle gereksiz seviye kaybının önüne geçebiliyor insan.

    bilemiyorum belki bu durumdan hoşnut olanlar hayli fazladır. olabilir elbette o da bir düşünce, nasıl mutlu oluyorlar ise öyle konuşsunlar. ancak hiç tanımadığım birinin bana koğuş arkadaşı, hala kızı ya da mahalleden biri gibi laubali bir şekilde hitap etmesine açıkçası tahammülüm yok. bu minvalde başlayan bir sohbette muhabbetim olmaz. çünkü ister istemez her laf ziyan oluyor, hacim kaybederek likite dönüşen bir diyaloğu son derece akışkan ve rahatsız edici buluyorum. yapış yapış, vıcık vıcık!

    kaldı ki samimiyet dediğimiz hissiyat, bir zaman sonra kendiliğinden gelişir zaten, öyle gereksiz yere elense olmaya ne hacet, mesafe iyidir. görüş açısını ve netliği daha iyi çözmenize yardımcı olur. çok zor değil deneyin.
91 entry daha
hesabın var mı? giriş yap