2036 entry daha
  • 19 yaşındayken defalarca tecavüze uğrayan ve yaşadığı travmalardan dolayı fibromiyalji hastalığı ile yaşamak zorunda kalan, kendi deyimiyle aklıyla bedeni arasındaki bağlantıyı yitirmiş şarkıcı.

    2020 mtv müzik ödüllerinde sergilediği maskeli performansıyla yine yılın en çok ödül toplayan şarkıcısı olmuş. en ufak stres yaratan bir durumda dayanılmaz ağrılar çeken bir beden ve aklı her daim yapacaklarının on adım ötesinde bir kadının, ruhunu arındırmak, çok sevilmek, onaylanmak, değer görmek için çıktığı bu starlık müessesesi hiç kapanmayacak yaralarına deva olmuyormuş ne yazık ki. ama hayat bu. ölemiyorsun yaşayamıyorsun da işte. lady gaga karakterinin en büyük varoluş sıkıntısı, belki de tam anlamıyla kendisi olamamaktır. marcus aurelius'un dediği gibi...

    "bizi üzen ve öfkelendiren şeylerden ziyade, üzüntü ve öfkedir bize daha çok zarar veren. olaylara öfkelenmenin yararı yok, çünkü onlar hiçbir şeyi umursamaz. başkalarının verdiği imkanla ışık saçan biri olma; başkalarının yardımıyla elde edilecek sükunete ihtiyaç duyma. özetle bir insanın kendi başına dik durması gerekir, dik tutulması değil."

    düzeltme: imlâ

    debe: (bkz: sma tip 1 hastası ada'ya umut ol kampanyası)
238 entry daha
hesabın var mı? giriş yap