9 entry daha
  • internetten siparise ancak uygun fiyata ( ki kasdettigim lomographic society nin 250 dolarlik satis fiyatindan cok cok daha ucuza tekamul eder) sifir veya ikinci el bulunursa gerek kalmayacak, dukkanda.com un ciktigi fiyatlarla kesinlikle bir moda olmasina imkan vermedigim, kucuk, plastik sovyet fotograf makineleri mucizesi.

    lomographic society nin elinde tuttugu tek ( tok ) satici yetkisi ile istedigi fiyati cakmasini anlayabiliyorum lakin 550 ytl lik turkiye fiyati ile hangi musteri profili amaclanmis biri bana anlatsin. kafamda reklam filmi bile canlandiriyorum, adidas superstar li, renk renk t-shirtlu kizli erkekli bir grup ellerinde lomo lc-a * lar, sak sak sak parkta, otobuste, metroda cekiyorlar, cekilen kareler bir an ekranda donuyor ( tabi kareler cross process den falan gecmis olacak kimse ham fotoyu cakmaz reklama ), solgan patliyor "lomo turkiyede! hayatin ritmi vzzzz". evet dandik bir senaryo ama ancak genc kesim hedefine uygun, bakin yeni moda bu bunu alin mesajini ileten tonlarca reklamin muadili.

    e tamam buna eyvallah da o fiyat ne kardesim? sitesinde 250 dolara satilan dunyanin en basit-oyuncak fotograf makinasini - ki rusyada 250 dolari duyan ruslar kahkahalarla guluyor, nasil yani bizim 100 rublelik lomo mu diye- milletin kamerali diye dunya para bayildigi cep telefonlarinin zirve yaptigi, dijital fotograf makinasi olmayanin nerdeyse dovuldugu turkiye de nasil pazarlayacaksin? kime pazarlayacaksin? hedefledigin genc kesim o kadar parayi filmli bir makineye gomer mi? gomerse ben de bu entry i yerim.
123 entry daha
hesabın var mı? giriş yap