58 entry daha
  • aslında aynı tutucu kafa yapısında olan, aynı homofobik kaba pisleyen iki ülkenin savaşıdır.

    * * *

    ermenistan’da azeri olmak ve eşcinsel olmak lanetli görülür, azerbaycan’da da ermeni olmak ve eşcinsel olmak lanetli görülür. bu konu azeri bir yazarın ilgisini çekmiş olmalı ki, bu konuyla ilgili güzel bir eser vermiş.

    azeri yazar ali akbar, 2009’da “artuş ve zaur” diye bir kitap yazıyor. azeri sivil toplum aktivisti zaur ile ermeni gazeteci artuş arasında tiflis’te bir eşcinsel aşk başlıyor, bu kitap onu anlatıyor. eserin sonunda artuş ve zaur bakü’deki kuleye tırmanıp birlikte intihar ediyorlar. acı bir hikaye. karakterler kurgu.

    azerbaycan ve ermenistan’ın o kitaba tepkileri bile aynı! panarmenian net sitesindeki ermeni gazeteciler ali akbar’la iletişime geçip hikayeyi hiç gerçekçi bulmadıklarını, ermenistan’da hiç eşcinsel olmadığını (!) söylüyorlar. azerbaycan yayınevleri kitabı basmayı reddediyor. bu kitap moğolistan’da 500 kopya basılıyor, 150’si bakü civarında satılıyor, geri kalanlar polisin emriyle toplatılıp imha ediliyor. toplatma gerekçesi ise, devlet başkanına ve hükümete hakaret. yazar, kitabında “devlet başkanı”nın hiç geçmediğini söylüyor.

    savaşmasaydınız, biraz sevişseydiniz keşke ... ermenistan’ın son derece ‘homofobik bir halk’a sahip olduğunu, “homofobik” bir ülke olduğunu, ordaki lgbt örgütleri de söylüyor. azerbaycan da aynı. güney komşuları iran’a çekmişler.

    lgbt haklarına karşı olan 2 homofobik ülkenin savaşında taraf tutmayı reddediyorum. azeriler soydaş olunca, birdenbire aydınlanıp da “insan hakları savunucusu”na dönüşmüyor; ayrıca bir insan ermeni olunca otomatikman ‘solcu’ falan da olmuyor. bu savaş bizim savaşımız değildir.
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap