31778 entry daha
  • battığı falan yok. deli parası var ve ekonomik olarak şahane yönetiliyor. fenerbahçe'nin, rakipleri şampiyonlar liginde çeyrek finale çıktığında dâhi onlara göre daha fazla gelir yarattığını bilmeyen tipler battı zannetmesin. fenerbahçe'nin ekonomik olarak bu kadar kötü duruma düşmesi de çok zordu ama nasıl olduysa başarmış bunu aziz yıldırım.

    gönderdiği ve sözleşmesi biten oyuncuların maaşlarının toplamı gelen oyuncuların maaşlarının çoğunu karşılamakta. yarın transferin son günü ve gideceği konuşulan 4-5 oyuncu var ve maaş yükleri de çok olan oyuncu bunlar. ayrıca son 2 sezonda satılmış olan oyuncuların(eljif, vedat), bu sene gelmesi kesin olan bonuslarıyla ve jailson'dan gelen ve zajc'dan gelecek para ile bile şu ana kadar verdiği bonservisleri fazlasıyla karşılayabiliyor... ayrıca yaşa değil, kaliteye bakarak bonservissiz aldığı oyuncular muhteşem performans sergilemekte. bunları geçtim geçtiğimiz aylarda kulübün borsada ettiği kâr müthiş. döviz borçlarının kurlarının mevcut kur fiyatının 1 tl altından sabitlenmesi de cabası. ayrıca gelen sponsorluklar, mağaza ve tribün gelirleri, fener ol paraları vs. akıllıca kullanıldı. ali koç'un başkan olduğundan bu yana hibe ettiği 150m euro'yu da ekleyince varın gerisini siz düşünün. bunlar sayesinde mali raporlarda kâr açıklanmasa da zarar minimuma indirilip, yeni borçlanma sıfırlandı ve borçlar da git gide azalmaya başladı.

    ancak bütün bunların yanı sıra yapılan en akıllıca hamle çok dillendirilmiyor.

    kulüp bankalar birliği ile anlaşmayıp, muhtemelen "ya biz sizinle anlaşıcaz ama sportif sorunu çözmek lazım. bunun için de transfer lazım ve ligin bitimine az kaldı. siz bizi 1 sene idare edin, biz sizinle zaten sene başlarında anlaşırız" diyerek ana para borcunu komple seneye öteledi ve bu sayede kendine dehşet limit açtı. ha bunu yaparken, aynı zamanda ne yapmış oldu? "10-12 yıllık anlaşmayı mustafa cengiz/ahmet nur çebi getirdi!! ali koç da üzerine konacak bu anlaşmanın" diyen taraftarların tuttuğu takımların geçmişte yaptığı kucağa oturma sözleşmelerini, fenerbahçe'nin daha iyi şartlarda yapacağı olası sözleşmeye göre revize edememelerini sağladı. bu sayede bjk ve gs'nin limitleri de artmamış olup, aynı kaldı. e yani öyle işkembeden sallayıp, "mustafa cengiz yaptı", "ahmet nur çebi yaptı" deyince olmuyormuş değil mi o işler? fenerbahçe seneye 6 yıllık anlaşma yapsa, sizin çıkabileceğiniz max. sene 6 yıl olur. fenerbahçe hiç imzalamasa, 2 sene sonra kulübünüz katarlılara satılır..
22616 entry daha
hesabın var mı? giriş yap