1639 entry daha
  • daha onceki donemlerde kendi icinde bulunan kimsenin begenmedigi, hakkinda iyi konusmadigi denmis de; kaynak uzerine oturulan sey sanirim.

    gidin turki cumhuriyetlerdeki ucra rayonlara. bi insanlarla konusun bakalim.

    siz sanirim bakuden astana dan oteye gidemediniz. orda da ne kadar oligark varsa onlarla dostsunuz.

    tasradaki insanlarla konustugunuzda staline peygamberdi diyen adam bulursunuz. o zaman biz toktuk, simdi acliktan oluyoruz diyenleri bulursunuz. o zaman insan gibi yasardik simdi yiyecek ekmege muhtaciz diyenler cogunluktadir.

    buradan izleyip atip tutmak kolay. ama isin icine girerseniz (siz nasil giriyorsuniz bilemiyorum sanirim internetten giriyosunuz siz bazi seylere) olayin oyle olmadigini anlarsiniz.

    ha ben taraftari degilim komunizmin. tabi ki orda da elitler bolluk icinde yuzerken halkin belli bir statude tutulmasi ve bunun herkese verilmis bir hak gibi gosterilmesi gibi yanlislar barindiran bir sistem.

    belki ilerde hatalarindan ders cikarilip yeni bir komunizm denenebilir. ama sunu hic unutmamamiz lazim. bir isin icinde insan varsa orda somuru vardir, gozyasi vardir, aci vardir, kan vardir, bedel odemek vardir.

    swetlana aleksiyevic - ikinci el zaman (2015 nobel edebiyat odulu) tavsiye ederim. o zamanlari icinde yasayan, tam gobeginde yasayan ruslarla anlatan bir kitap.

    ulan ben boykot yapiyordum yeminimi bozdurdunuz. ama neyse bi kereden bir sey olmaz.
1104 entry daha
hesabın var mı? giriş yap