27 entry daha
  • boratav, berkes ve boran'ın üniversiteden atılması konusunda yapılan üniversite senato oylamasında suçlanan kişilerin ifadelerinin alınması gerektiğinde ısrar etmiş, tıp fakültesi senatorunun herkes biliyor komunist olduklarını sözüne, hukukçu olarak suçlananın dinlenme hakkına sahip olduğunu söyleyerek karşılık vermiş.

    tıp senatörü karşı çıkınca, kör bağırsağınızın sol omzunuzda olduğunu iddia ediyorum demiş. senatör adama saldırmaya kalkmış:

    "senato 10 ocak 1948'de toplandı. parlamento komisyonunun görüşmeleri hakkında çok iyi bilgi sahibi olduğu anlaşılan tıp fakültesi senatörü, dil, tarih ve coğrafya fakültesi mensubu bir profesörle iki doçentin üniversite hocalığı görevinde kalmalarını imkânsız kılacak biçimde üniversitenin şeref ve itibarını zedeleyen davranışlarından ötürü, üniversiteden çıkarılmaları önerisini getirdi. ben söz alarak hazırlık soruşturması dosyasını istedim. böyle bir şey yoktu! 'peki suçlanan kişiler bu konuda dinlendi mi?’ soruma ise, tıp fakültesinden meslektaşım, 'buna hacet yok, hepimiz onların komünist olduğunu biliyoruz' cevabını verdi. 'özür dilerim, ben bilmiyorum; ama bir hukukçu olarak, her suçlanan kişinin en temel hakkının, dinlenme hakkı olduğuna işaret ederim' dedim.

    tıp fakültesi senatörü buna kesinlikle karşı çıktı. bunun üzerine, ben de 'pekâlâ sayın meslektaşım' dedim, 'o zaman ben de, şu andan itibaren körbağırsağın sol omuzda bulunduğunu iddia ediyorum' dedim. hiddetle kendini kaybeden tıp senatörü üzerime saldırmak istedi, öteki senato üyeleri ancak zaptedebildiler. ama, önerisinde ısrar etti. ben de yaklaşık şu açıklamaları tutanaklara geçirttim: 'bir disiplin soruşturmasında dahi suçlanana söz hakkı tanınması zorunludur. bu olmaksızın yapılacak bütün işlemler hukuka aykırıdır. ben hukuka aykırı bir işleme katılmam. hukuk fakültesinin senatodaki temsilcisi olma görevimden burada istifa ediyorum.'
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap