12 entry daha
  • avrupa'da, tüm gelir vergisi ve emeklilik, sigorta vs. prim kesintilerinden sonra 1000-2000 euro arası salınımda olan kazanç. keyfekeder çalışıyorum, patron, mobbing, ıvır zıvır derdi yok. kendi işin olunca sabit gelir gibi bi olayın yok tabi, ama izin mi lâzım, çocuğa bakmak mı lâzım, tatil planı mı yapmak lâzım? kafana göre... tek patron vergi dairesi, onlarla olan ilişkin de defterini düzgün tuttuysan tutarları girip kdv beyanını yapmak ve bankaya ödeme emri vermek, 5 dakikanı alıyor her ay ve cep telefonundan bile yapabiliyorsun.

    ikinci kendi işimi oturtmanın peşindeyim bu ara. hedefim 1 sene sonra yukarıdaki geliri ikiye katlamak...

    tr'deyken ilk maaşlı işime 830 eur ile başladım, bir buçuk sene sonra, ilk senemin sonunda aldığım %25 oranındaki hayvani zamma rağmen çıkarıldığımda (rus uçağından sonra bir anda çöken turizm sektörü nedeniyle) 720 eur idi.

    iki ay sonra 950 eur maaşla ikinci işime başladım. işi beğenmedim. 4 ay sonra çıktım. çıktığımda aynı maaş 900 eur ediyordu.

    bir hafta sonra 1100 eur maaşla tr'deki son işime başladım. bir buçuk sene sonra tr'den ayrılmadan hemen önce işten çıktığımda, yine senem dolduğunda %15 zam almış olmama rağmen 770 eur idi maaşım.

    şu anda olsa, ne iç ne dış turizm kalmadığından, mucize olup da beni hâlâ çıkarmamış olsalar, (finansal açıdan alt yapısı çok sağlamdı ve görece vicdanlı patronlarım vardı) verecekleri maaş maksimum 6000 tl olurdu. bu da 616 eur eder. ki bu çook çok iyi bir ihtimâl... büyük ihtimâlle çeviri bürolarında 2500-3500 lira arası bir rakama çalışıyor olurdum işsiz kalmamak için.
306 entry daha
hesabın var mı? giriş yap