41 entry daha
  • çooook çok ağır geçirdiğim hastalık.

    her şey bir halsizlikle başladı. askerdeydim o zaman. bir günlük halsizlikten sonra karın ağrısı ve bacaklarımda ağrı başladı. durumumun kötü olduğunu söyleyip hastaneye sevk istedim. mart ayının sonuydu covid yeni patlamıştı. beni hastaneye götürmediler, midem ağrıyor diye lansor verdiler :)

    bir gün böyle yattım. ertesi gün karnımdaki ağrı dayanılmaz hale geldi ve bacaklarımın üstüne güçlükle basar oldum. artık kendimi kaybettim bağıra çağıra beni hastaneye götürün dedim.

    acilde apandistten şüphelendiler, rebound da vardı çünkü. ama tomografide apandisit olmadığı anlaşıldı. sonra kan testi bir geldi crp 390. hayvan gibi enfeksiyon var. 3 gün sonra bir doktor geldi dedi ki sen bruselloz olmuşsun teşhis koyduk.

    hastalık hastanedeki 4. gün en ağır semptomlarına ulaştı. bacaklarım tamemen tutmaz oldu. belim, karnım gövdemin sağı ve solu dayanılmaz şekilde ağrıyordu. ne tarafa yatsam fayda etmiyordu. saat başı ağrı kesici için yalvariyordum. ağrı kesici yapılınca bir saat uyuyordum sonra yine aynı. bu süreçte 10 gün boyunca su bile içmedim, hiçbir şey yemedim. sadece serum. testislerim de nasibini aldi. bir de orşit oldum. onlar da şişti ve cok ağrıyordu.

    10 günlük ağır antibiyotik tedavisinden sonra crp düşmeye değerler düzelmeye başladı ve ağrılarım azaldı. 22 gün boyunca hastanede kaldım. son on gün yemek yiyebildim. psikolojik boyutu da cok ağırdı. ziyaret ve sehirlerarası seyehat yasak olduğu için ailemden kimse de gelemedi, o dayanılmaz ve geçmeyecegini düşündüğüm ağrıları yalnız yaşadım.

    22 günün sonunda taburcu oldum, 4 hafta daha antibiyotik aldım ve iyileştim. eskisinden 13 kg daha hafif olarak...

    bugün yine test verdim biraz çabuk yoruluyorum bu aralar, umarım bir daha yaşamam, kimse yaşamaz.

    doktorlar sürekli soruyordu ama ne çiftçilikle ne hayvanlarla alakam yoktu. taze peynir tüketmemiştim(hatırladığım kadarıyla) ama başıma geldi. hala da bilmiyorum nereden bulaştı, çevremde de kimseyi duymadım.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap