• içinde bulunduğumuz covid döneminde yapılan haksızlıklar gerçekten inanılır gibi değil. kendim işsiz bir sağlık çalışanı olarak nişanlımın ilk ağızdan anlattıklarını size aktaracağım.

    öncelikle şunu belirteyim, bu insanlar her gün savaşa gider gibi mesaiye gidiyorlar. çevrelerinde meslektaşları, yakınları hastalanıyor ve hatta ölüyor ancak buna rağmen her gün mesaiye gidip hastaları iyi etmeye çalışıyorlar. tüm bunlara rağmen mükafatlandırmak bir yana, adeta ceza gibi uygulamalar yürülükte şu anda:

    - covid tanısı konan sağlık çalışanlarının raporları, hastalık süresi olan 2 hafta değil 1 hafta. evinde git 1 hafta dinlen sonra gel 2 maske tak çalışmaya devam deniyor yani. bu durum sadece çalışanları değil, herkesi büyük tehdit ediyor ve hastalığın yayılmasına sebep oluyor.

    - 2 aralıkta hafifletilen memur mesai saati düzenlemesi sağlık çalışanları için geçerli değil. zaten kötü olan çalışma şartları ek ödemeyle mükafatlandırılacağına diğer memurlara görece daha az maaş almalarına sebep oluyor.

    - o maaşlara verilen ek ödemeler de zaten hiyerarşiye göre verildiğinden hekimler dışında kalan gruba çoğu zaman yatmazken bazen de gecikmeli yatıyor. 5-10tl gibi komik rakamlar bu bahsettiğim. bugüne kadar yatan aylık ödeme en fazla 300 tl.

    tüm bunlar olurken medyada göz boyama kampanyası devam ediyor tabi. "aman biz abd'den daha iyiyiz çok şükür". abd zaten sirk gibi. kıyaslayacağınız ülke tabi orası olur.

    durum biraz karışık çünkü kimi kime şikayet edeceksin değil mi?konu hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap