2964 entry daha
  • türk geni meselesinden önce bu abinin bir kitabını (bkz: psikiyatrinin kara kitabı) bir arkadaşım, kendi alanım olduğu için incelememi istemişti.

    şahsen bilimsel olduğunu iddia eden bir kitabı okumadan önce en arkasına bakarım; orada kitapta geçen iddiaların, ifadelerin bilimsel dayanaklarını görürüm zira. buradaki bol çeşitlik, tanıdık journaller kitabı okuyup okumamamı belirlemekte kritik rol oynar. şimdi bu abinin kitabındaki referanslarına bakıyoruz:

    psikiyatrinin kara kitabı
    kaynaklar:
    1. "google", görseller
    2. oytun erbaş ın scı dergilerdeki yayınları.
    3. dünya ve türk sinemasında geçen anekdotlar

    bunu gördükten sonra elbette okumadım kitabı. çünkü belli ki ciddiyetle oluşturulmuş bir kitap değil. sakın bana "ama hoca herkesin anlayacağı dil falan filan" edebiyatı yapmayın; bilim okur yazarı bir insanım. fizikten matematiğe birçok popüler bilim kitabını türkçe-ingilizce okudum; ne kadar basit anlatırsanız anlatın oraya o referansı koymalısınız. ben bir blog yazısı yazdığımda, hatta bırakın bloğu ekşiye bile bir şeyler yazdığımda referans koymadan bir iddiada bulunduğumda kendimi rahatsız hissediyorum.

    bilim insanı, topluma hitap ettiğinde referanssız konuşmaz.

    "vay efendim 2+2'nin de mi kaynağını versin". elbette o kadarını beklemiyoruz, ancak hocanın kitabındaki kaynaklar bölümü karşınızda.
1126 entry daha
hesabın var mı? giriş yap