620 entry daha
  • yıl 3188, yer discovery.

    kaptan "düşük profil" saru.

    nasıl olduysa woke kültürüyle yetişmiş olan ve içine trill giren elemanımız discovery mürettebatına ona kadın denmesinden dolayı duyduğu rahatsızlığını dile getiriyor. kadın veya erkek değil, onlar diye hitap edilmesini uygun gördüğünü söylüyor. (stamets'in bu sezon 900 yaşında gelip ermiş ve yukarıdan bakıp bir şeyleri onaylayan tavrına da ayrı bir gıcığım.)

    yıl 2364, yer enterprise 1701d

    kaptan "kel" picard.

    gene roddenberry'e soruyorlar, yahu 24.yy'da hiç kel kaptan olur mu, kelliğe çare bulunmadı mı diye? roddenberry "24.yy'da insanlar bunu önemsemiyorlar." diye yanıtlıyor.

    ayrıca, star trek'te ilk kez ekranda transgender veya non-binary karakter gösteriliyor diye yazılıp duruyor cahiller tarafından. bunun reklamı yapılıyor utanmadan. hayatlarında hiç star trek izlemedikleri belli. the next generation'un 1992 yılında yayınlanan 5.sezon 17.bölümü baştan sona böyle karakterleri konu alan, zamanının ötesinde, çok çarpıcı bir bölümdür. tng'nin the outcast bölümünü izlerseniz, discovery'de bu sezon transgender gösteriyoruz bakın diye yazdıkları boş beleş senaryoların vasatlığına götünüzle gülersiniz.

    bunu bilen yok elbette. lan bunu geçtim trill denilen ırk deep space 9'da da var. güzelim jadzia'ya kaptan sürekli yaşlı adam (old man) diye takılıyor çünkü bu kadın önceki hayatında erkekti ve o sırada da kaptan'ın arkadaşıydı. trill ırkında simbiyot ilişki hep aynı cinsiyet ile olmuyor. trill bu olayları aşıp bitirmiş bir ırktır. adira'nın simbiyot sayesinde geçmiş konakçılarla bağlantıyı kurduktan sonra böyle bir laf söylemesi embesillikten başka bir şey değil.

    discovery malesef modaya uyuyor ve aptallar için yapılmış, aptalca bir dizi olarak geriye gidiyor. star trek izliyoruz diye kendimizi kandırıyoruz. kimse kusura bakmasın, unification 3 de bok gibiydi. 3.sezonda star trek tadı veren tek bölüm dünya'ya geldikleri 3.bölümdür.
107 entry daha
hesabın var mı? giriş yap