271 entry daha
  • başhekim; “ben komutanım hemşireler bana kahve getirsin, crocslarımı parlatsın” dememiş, hemşireler işlerini özenli yapsın demiş bunu da biraz ekzajere bir benzetmeyle yapmış. ayrıca adam başhekim, hastaneyle ilgili bir eleştiri getirebilsin bir zahmet değil mi?

    post-truth çağında neyin ne olduğunun politik doğrucu baskılarla karıştırıldığı bir yerde asıl cümle ve istek boşa gitmiş. kimse hastanın yatağı neden kirliymiş, hemşireler neden yapmamış bir sıkıntı mı var diye sormuyor, herkes üslubun peşinde ve eğip büktükçe de başhekimi suçlu çıkarma gayretindeler.

    başhekim abimiz hastane kalitesinin artması gayretinde. bu gayret de biraz heyecanlandırmış olacak ki işi askerliğe kadar bağlamış, tabi yönetici kimliği de olunca biraz gaza gelmiş, böyle saçma biraz da komik bir mesaj ortaya çıkmış, adamın suçu günahı bu kadar. fazlası ona isnat ettiğiniz doktor düşmanlığınız.

    buluttan nem kapanlar ise aç kurt gibi olayın hemen üzerine atlamış. ayrıca adam disiplinli birine benziyor aynı disiplini doktorlar üzerinde de kurmuş olacak ki bu yazı doktorlar grubundan sızmış.

    düpedüz adamın ayağını kaydırmaya çalışıyorlar. aptal bir çağ da buna çanak tutuyor. istifaya zorlanmış, hakkında soruşturma açılmış özetle yazık olmuş abimize.

    ayrıca komutan benzetmesi kötüyse order da kötü. 9 yıllık hekimim bana order veremezsiniz diyeni görmedim. order ingilizce emir değil mi? düzen anlamında kullanan anlayan varsa bilmiyorum :) ancak order’a (emir) laf etmeyip command etmeye (komuta, komutan) alınmak saçma. o zaman order’ı da kaldıralım.

    order emir, command komuta, emir ve komuta da ayrılmaz bir parça değil mi? ortada order varsa command da vardır ve tedavide olduğu kadar hasta bakımında da komuta doktordadır. hastanın sorumluluğu doktordadır. hemşireye açılan malpraktis davası hatırlayan var mı? demek ki sorumluluk da emir de komuta da tedavi ve bakım için doktorda. burada bu kadar büyütülecek ne var? hocam fazla gaza geldin onlar askerimiz değil dersin ve ana meseleye yönelirsin.

    demem o ki burada bu adamın kariyerini bitirmek için hemşirelerin politik doğrucu tutum içinde yer alması birileri tarafından gıdıklanıyor ortaya da “hekim terörü” gibi akıldan uzak kategorik safsatalar zihinlerde tortu olarak kalıyor. bir hemşire arkadaşım bugün bu olayı hekim terörü diye paylaşmış ve kategorize etmiş. korkunç gerçekten bu olaydan bin kat daha korkunç.

    özetle biraz daha hakkaniyetli bakın böyle olaylara.
136 entry daha
hesabın var mı? giriş yap