117 entry daha
  • fen-edebiyat fakültesi felsefe bölümü için yapılan araştırma görevlisi alım sınavında artık maalesef alıştığımız cinsten bir torpilin döndüğü üniversitedir. bilindiği gibi, bu tür kadrolar için öncelikle ilan açılır ve puanlarına göre ilk 10'a giren kişiler sınava davet edilir.

    ilgili kadroya yapılan başvurularda, ilk 10 içerisinde 1. sıradaki baki karakaya'nın yerine, 6. sıradaki muhammed taha tunç atanmıştır. tüm puanları 1.'den düşük olan bu adaya, kadroya atanabilmesi için gerekli olan 85 puan verilirken, diğer adaylara verilen en yüksek not 39'dur. 1.'ye ise yalnızca 20 puan verilmiş ve saf dışı bırakılmıştır.

    ilk sıralama: görsel
    sonuç sıralaması: görsel

    bu tür olaylar artık ne sepetteki çürük elma ne de düzeltilmesi gereken bir hata. akademide yerleşip kök salan bu adam kayırmacı zihniyet artık yalnızca üniversitelerimizi değil, ülkemizin geleceğini de tehdit ediyor. türkiye'nin her yerinden, para bulup buluşturarak, büyük umutlarla bu sınavlara gelen genç, eğitimli ve yetenekli değerlerimiz küstürülüyor. sonra beyin göçünün artmasından, dünyada ilk 500'de neden hiç üniversitemiz olmamasından şikayet ediliyor. akademideki bu çağ dışı zihniyeti söküp atmadan, işi ehline teslim etmeden ve en önemlisi insanlar arasındaki adaleti sağlamadan bunlar nasıl mümkün olabilir? en kötüsü de şu, artık bu konuda her şeyin düzelmesini dilemek bile gelmiyor insanın içinden.

    sadece iş ahlakından değil, eğitim ve insanlık ahlakından da yoksun olan bu kişilerin, yedikleri hakların hesabını nasıl verecekleri merak ediliyor yalnızca. ki burası felsefe bölümü, adalet konusunda terazisi şaşmaması gereken ilk bölüm olması ve herkese örnek teşkil etmesi gerekirken, yapılanlar kötü bir tiyatroyu andırıyor.

    bu olayda "emeği geçen" herkes ahlak felsefesi dersinden kalmış gibi görünüyor.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap