34 entry daha
  • seans ücretleri gerçekten çok pahalı. bir arkadaşımız ortalama 250-350 yazmış ama 250'den aşağı olmasını geçtim 250 bile hiç duymadım. ruh sağlığı alanında çalışmalar yapan bir meslek elemanı olarak pandemi sürecinde insanların ruhsal desteğe daha fazla ihtiyaç duyduğunu biliyorum, görüyorum, anlıyorum. bu süreçte ekonomik olarak açmaza giren kişilerin de sayısı az değil. bu sebeple tüm dünya böyle özel bir dönemden geçiyorken ben ne yapabilirim diye düşündüm ve bir online danışmanlık sitesinde hesap açtım. hiçbir şekilde ücret talep etmeyeceğimi de anasayfamda belirttim.

    bazı kaynaklarda ücretin mevzu bahis olmadığı bir danışmanlık ilişkisinin profesyonelce olmadığı ifade ediliyor. ben de bunu çok iyi biliyorum aslında. bu yüzden sembolik de olsa bir miktar ücret alma konusunu düşündüm. fakat işsizlikle boğuştuğu için intiharın eşiğine geldiğini söyleyen bir danışana sembolik ücret, mesleki ilişki, etik, profesyonellik vs. anlatmak bütün yardım mesleklerinin öncelikle zarar verme ilkesini ezip geçecekti. bu küçük ücreti bile karşılayamayacağını söyleyen birinin yüreğindeki yara biraz daha açılacak, psikolojik dayanıklılığı bir parça daha azalacaktı.

    nihayet bu ücret meselesini kendi zihnimde tamamen kapattım. bilirsiniz; bazen kitaplarda yazıldığı gibi olmaz. ücret talep etmediğimi ifade ettiğim için birçok kişi danışmanlık alma konusunda istekliydi. ben de kendi uzmanlık alanıma ilişkin problemler paylaşan bireylere kendi çalışma takvimim ve onların müsaitlik durumunu birlikte değerlendirerek online görüşme yapmak üzere randevular verdim. randevu saatlerini buzdolabımın üzerine güzelce yapıştırdım. belirlenen günde bir değişiklik yapmam gerektiyse önceden bilgilendirdim, yeni bir gün ve saat ayarladık. kendilerinin de görüşme günü ile ilgili bir değişiklik talebi olursa önceden bilgilendirmelerini istedim.

    kısaca bendeniz normalde yaptığım işte ne kadar özenli isem, online danışmanlık konusunda da o kadar özenliydim. sistemim aynıydı. fakat gelin görün ki tek bir kişi bile verdiğim randevulara riayet etmedi. belirlenen gün ve saatte görüşme yapamadık. ertesi gün "hocam kusura bakmayın bir işim çıktı" gibi mazeretler duydum mesela. bazıları açıklama bile yapmadı. bir kısmı yeniden randevu talep etti.

    maalesef bu ülkede herkesin çok ciddi bir güven problemi var. ayrıca ciddiyet problemi var. ve siz toplumun dinamiklerini, insanın iç dünyasını görece daha iyi bilen (bilmesi gereken) bir meslek elemanı olsanız bile sizin de hevesiniz azalabiliyor. bana da bu oldu. hem ne demiş bir yazar; istekliliğimize olan şu ki: istediklerimizden çok azını alabildik.
744 entry daha
hesabın var mı? giriş yap