4 entry daha
  • söz konusu başbakan, suçunu kabul ediyor, polisi sürmüyor ve cezasını ödüyor ve hatasını düzeltip özür diliyorsa, öyle adama/kadına can kurban. öylesine oy vermek gerekir. islamın da gereğidir bu.

    bakın peygamber, devlet görevlisi pozisyonunda ve muhacir kadınlarla ilgili bir şey söylüyor/emrediyor allah;

    ey nebi! mümin kadınlar sana bağlanmak (biat) için geldiklerinde, hiçbir şeyi allah'a ortak koşmamaları, hırsızlık yapmamaları, zina etmemeleri, çocuklarını öldürmemeleri, başkasından kazandıkları çocuğu yalan dolan ile kocalarına mal etmemeleri ve marufta sana isyan etmemeleri şartı ile onların bağlılıklarını kabul et. allah'tan onların durumlarının düzeltilmesini bağışlanmasını dile. çünkü allah bağışlar, ikrâmı boldur mümtehine 12

    ne diyor orada? sana marufta isyan etmesinler diyor yani, marufa aykırı durumda isyan edebilirler. günümüzün anlayışıyla, itiraz etmek, muhalefet etmek olarak düşünülebilir. hatta, cezai bir işlem gerekirse ceza da kesmek gerekir. peygamber bile olsa, marufa aykırı davranamaz eğer davranırsa, itaat edilmez.

    maruf, doğrulardır, öncelikli olarak kur'anı ve aynı zamanda da bilimi, fıtratı temsil eder. batı, fıtrata (yaratılış kanunları bakınız rum suresi 30. ayet) fıtrata uyduğu için (en azından bazı konularda) doğru işler yapıyor ve karşılığını alıyor.

    buna göre, bir sistemde eğer polis, kanunu uygulamayıp ilgili başbakana ceza kesmeyip kayırırsa, o polis cezalandırılır. ya da söz konusu başbakan kurala uymazsa cezalandırılır veya, kendisine ceza kesen polisi sürdürürse, yine başbakan cezalandırılır. ve halk da bunun arkasında dimdik durursa, o toplum hem islama uygun iş yapmış olur hem de medeni bir toplum olur.
165 entry daha
hesabın var mı? giriş yap