20068 entry daha
  • düştükçe başlığı altında hatta yeni başlıklar açılarak yatırım yapanlar itin gotune sokuluyor. çok bilmiş sik kafalıların diline pelesenk olmuş şu lafı çok duyuyoruz: emeksiz zengin olmaya çalışırsanız böyle kaybedersiniz bütün paranızı!

    lan at yarrağı, türkiye'de bir insanın namusuyla, emeğiyle zengin olma ihtimali ne? bırak zengin olmayı, orta sınıf sayılan öğretmen, mühendis gibi insanlar artık bırak yatırım yapmayı zar zor geçiniyor. doğalgaz açmaya çekinen öğretmen arkadaşlarım var. ne emeksiz zengin olmasından bahsediyorsun?

    adam maaşından 300-500 lira arttırdı diyelim, ne yatırım yapacak bu parayla? ne üretimi yapacak? allah aşkına söyleyin ya, ne yapılır?

    en temel üretim tarımdır değil mi? diyelim adamın tarlası da var, üretim yapacak. tohum fiyatlarından, gübre, ilaç fiyatlarından, mazot fiyatlarından haberiniz var mı? millet tarlalarını boş bırakıyor yıllardır. lan bırak ticari üretimi, evde saksıda kaktüs, çilek, salatalık falan yetiştirelim dedim, torfuydu, saksısı, gübresi, tohumu 400 liraya yakın para gitti.

    fabrika mi kursun? icat mi yapsın, ne yapsınlar? geçiş garantili köprü mü yapsınlar, yolcu garantili havaalanı mi yapsınlar, hasta garantili hastane mi yapsınlar?

    insanlar buna giriyorsa ümitsizlikten giriyor. başka şans yok, okuyarak, çalışarak bırak zengin olmayı doğru düzgün yasayamazsin, akşam evine giderken 1 kilo et alamazsın.

    ezberlemişler "emeksiz zengin olmak..." ya bir siktir git!

    (bkz: yarrak gibi adam) var ya, osunuz.
22373 entry daha
hesabın var mı? giriş yap