5 entry daha
  • ketosis vücudunuzun enerji için karbonhidrat yerine yağı kullandığı zamandır.

    daha önce #122861426 entryde belirttiğim ve en beğenilenlere de girdiği üzere, bütün beslenme biçimlerinde vücudunuzu belirli bir süre aç bıraktığınızda karaciğeriniz keton cisimleri üretmeye başlar. bu sonunda diyet kelimesi geçen bütün beslenmeler için geçerlidir. bu cisimler protein yapı taşları olan amino asit gibi, yağların yapı taşlarıdır. bir nevi işlenmiş petrol olan benzin gibidir ve yüzde altmışı yağdan oluşan beyniniz için doğal enerji kaynağıdır.

    ketonlar sadece ketojenik beslenirken değil, aralıklı oruç sırasında belirli bir süre aç kaldığınızda, diyetinizdeki karbonhidrat veya kalori miktarını azalttığınızda, hamilelik sırasında veya uzun süre egzersiz yaptıktan sonra ortaya çıkabilir.

    açlık sürelerinizi belirli sürelerin üzerine çıkardığınızda, vücudunuz yağ yakım moduna girer. belirli sürenin üstü açlık içeren beslenmeler, inflamasyonu önlediğinden ve bağışıklık sistemini desteklediğinden alzheimer, parkinson, kanser gibi hücre yıkıcı rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

    vücudunuzun kendi için ev temizliği yapması manasına da gelebilecek otofaji bu beslenme sanatını esas alır.

    vücudunuz zaten glikoz depolamaz, glikoz yakmaya onu alıştıran sizsiniz. vücudun doğal enerji deposu yağdır ve bunu yakmak için tasarlanmıştır.

    birçok diyet, kasları korurken yağ yakma aracı olarak zaten ketonu kullanır ve bu bilgiyi size hiçbir diyetisyen vermez.

    amacınız sağlıklı olmak ve uzun dönem bunu korumaksa, bu durumu kalıcı hale getirmekse ketojenik beslenin. yoksa hızla kilo vereceğim diye üç beş gün, bir hafta, bir ay ketojenik beslenmeye "çalışmanıza" gerek yok.

    hem size eziyet hem de bıraktığınız an eskisinden daha fazla kilo alacağınız ve hormon dengenizi bozacağınız garantidir.

    vücudunuzda olumlu anlamda kalıcı değişiklere yol açabilecek bu tarz bir beslenme sisteminin; mutlaka bu işten anlayan, mümkünse sağlık ve beslenme ilişkisini bilen, ve yine mümkünse ezbere bilgi ile hareket etmek yerine üzerinde tecrübe etmiş uzmanlardan destek alınarak deneyimlenmesi elzemdir.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap