2191 entry daha
  • bütün beslenme biçimlerinde vücudunuzu belirli bir süre aç bıraktığınızda karaciğeriniz keton cisimleri üretmeye başlar. bu sonunda diyet kelimesi geçen bütün beslenmeler için geçerlidir. bu cisimler protein yapı taşları olan amino asit gibi, yağların yapı taşlarıdır. bir nevi işlenmiş petrol olan benzin gibidir ve yüzde altmışı yağdan oluşan beyniniz için doğal enerji kaynağıdır. karaciğerinizdeki keton üretimi aralıklı oruç için de geçerlidir.

    a, d, e ve k vitaminleri yağda çözünürler ve vücut için hayati öneme sahiptirler.

    a vitamini görme, büyüme, kemik gelişimi, bağışıklık sistemi, üreme sistemi ve epitel dokular (vücudun iç ve dış yüzeyini örten doku) için hayati öneme sahiptir.

    d vitamini kemik kitlesi, bağışıklık sistemi ve sinir sistemi için elzemdir.

    e vitamini çok güçlü bir antioksidandır. antioksidanlar, hücrelerimizdeki serbest radikal olarak adlandırılan hasar yapıcı molekülleri temizler ve hücre hasarını önlemeye yardımcı olurlar. akciğeri, dna'yı ve kalbi çevre kirleticilerden korur. hücre yaşlanmasını geciktirir ve kana oksijen taşır.

    k vitamininin en önemli görevlerinden biri kan pıhtılaşmasını sağlamaktır.

    aralıklı oruç ile beslendiğinizde ve açlık sürelerinizi belirli sürelerin üzerine çıkardığınızda, vücudunuz yağ yakım moduna girer ve yağda çözünen vitaminleri de daha rahat kullanırsınız. bu sebeptendir ki, belirli sürenin üstü açlık içeren beslenmeler, inflamasyonu önlediğinden ve bağışıklık sistemini yukarıdaki sebeplerden ve bu vitaminlerin etkisiyle de desteklediğinden alzheimer, parkinson, kanser gibi hücre yıkıcı rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

    vücudunuzun kendi için ev temizliği yapması manasına da gelebilecek otofaji bu beslenme sanatını esas alır.

    aralıklı oruç yaparken bu sebeplerden ötürü hem fiziksel hem de ruhsal anlamda olumlu değişiklikler yaşarsınız ve enerji kaynağı olarak öncelikli tercih edilen kolay enerji kaynağı karbonhidratları kısıtlamanızla birlikte yağları kullandığınızdan yağ yakımı ve kilo vermeniz gerçekleşir.

    aralıklı oruç ile beslenirken süreci ketojenik beslenme* ile de desteklerseniz, yani kabaca makrolarınızdaki tercihinizi yağdan yana kullanırsanız, yukarıda yazdıklarımın bir çoğu daha hızlı gerçekleşir. bu sebeptendir ki, insanların çoğu ketojenik beslenme altında yukarıdaki ruhsal ve fiziksel değişimleri daha hızlı elde etmektedir.

    çok basit gibi gözüken, lakin vücudunuzda doğru yönlendirme ile olumlu anlamda kalıcı değişiklere yol açabilecek bu tarz bir beslenme sisteminin; mutlaka bu işten anlayan, mümkünse sağlık ve beslenme ilişkisini bilen, ve yine mümkünse ezbere bilgi ile hareket etmek yerine üzerinde tecrübe etmiş uzmanlardan destek alınarak deneyimlenmesi elzemdir.

    debe editi:8 yıl sonra geri dönüşüm debe ile olucakmış. bu kadar sıcak bir karşılama için hepinize teşekkür ederim.
1168 entry daha
hesabın var mı? giriş yap