68 entry daha
  • çok başarılı bir yapım. anında kendine çekiyor. küçük sorulara bikaç dakika içinde yanıt verip, yeni sorular yaratıyor. hareketli ve eğlenceli. nesnelerin güçlerini yavaş yavaş öğrenmek keyifli oluyor. kullanım alanlarını da güzel vermişler. karakterler çok iyi,

    --- spoiler ---
    peter jacobson otobüs biletli wally karakteriyle sinirlendiği insanları cehenneme gönderirken, kevin pollak kreutzfeld rolüyle çok başarılı. ki bu iki aktör, dizide yan karakterleri oynuyorlar, lakin oyunculuklarından büyük keyif alıyorsunuz. peter krause ana karakter ve josh duhamel karizmasına sahip bir arkadaşımız. kısacası, dizinin tüm bileşenleri ideal. ortaya ise rahatça izlenebilen harika bir yapım ortaya çıkıyor. yalnız bu kadar hızlı ilerleyen bir dizide dikkatli bakınca çok havada kalan ve sırıtan yerler var:

    - en son "ben peygamberim" diye ortalıkta gezinen dr. ruber a ne oldu?
    - rüyasında oteli gören, hatta ardından o o otele ulaşan dedektif lee (ki kendisini lost ta others ın zenci kadın üyesini oynayan april grace canlandırıyor) (zaten kendisi zenci olduğu için de zenci kadını oynamakta zorlanmıyor) (ve entry boka sarmaya başlar) nereye kayboluyor. onlardan önce ulaşmıştı halbuki otele lakin dizi bitiyor o ortalıkta yok)
    - zarar verilemez, otel müşterimizin gözü nasıl oluyor da yerinden çıkıyor.
    - kasa şifresine ne oldu? tarak, saat, makas. saatle makası kullandılar ama tarağı kreutzfeld sadece kaçmak için kullandı.
    - yıllardır örgütlerin, yeni din mensuplarının aradığı nesnelerin, nasıl oluyor da kıçı kırık bir japon kadın tarafından yerleri öğrenilebiliyor. o kadar uğraşan örgütler nasıl bu kadın sayesinde gözlüğe tarağa ulaşamamış. ayrıca misal tükenmez kalem sansar dan krause ye geçti, el değiştiren bu nesneyi bu kadının bilmesine imkan yok, ama kimi işaret etse kıçı kırık japon, cisim onda çıkıyor.
    - anahtar iki milyon dolar ediyorda, güzelim makasın bilgileri neden 10.000 $.
    - kız kaybolunca nereye gitti.
    - bizim ana karakter cisme dönüşünce neden, geçmişi silinmedi.
    - neden o güzelim kutsal odada iki ana karakter sevişti ve oda mundar edildi ( tamam bu soru pek olmadı :) )
    - müşteriyi neden öldürdü, müşteri oda içinde nasıl öldü, cisimler oda içinde zarar verilemez değilse, biz neden bunu son beş dakikaya kadar öğrenemedik. (dark darkest darko; cisimler odada özelliğini yitiriyor sıradan nesneler haline geliyor, bu şekilde odada onlara zarar verebiliyor dedi. evet mantıklı bence de, geçelim bunu.)
    -en başta 1961de nasıl bir olayla oda ve müşteri yok oldu bu olayın müsebbibi kimdir, nedir.
    -hani o oda, malum nesnelerle birlikte açıldığında tüm insanlığın sonu olurdu. altı üstü bi rüzgar esti o kadar. hatta o mekanın yakınında olmayanlar hiç etkilenmediler belki, neden kıçınızdan gerilim uyduruyorsunuz.

    edit: bi tane daha aklıma geldi: odanın içindeki parmak izinden zenci adama ulaşmışlardı ya hani. o parmak izini o adam oraya nasıl bıraktı. hani bu otelin 10 numarası hiç olmamıştı.
    --- spoiler ---

    gibi soruları havada bırakmış dizi. dizinin güzelliği ise bi sonraki cümlede gizli. bu kadar havada kalan şey olmasına rağmen yine de filmden keyif alıyorsunuz, çok rahatsız olmuyorsunuz, çünkü size eğlenceli vakit geçirmek birçok şey veriyor izleme esnasında.

    hala izlemediyseniz, ve lost, heroes , prison break gibi dizilerin yanından yöresinden geçip sevmişseniz,the lost roomu da izleyin bu mini-seriyi de çok büyük ihtimalle seveceksiniz.
179 entry daha
hesabın var mı? giriş yap