11 entry daha
  • taraf'ın ilgi dolu benzetmesiyle zihinlerde türbanın mazlumluğun, ezilmişliğin simgesi olduğu çağrışımını yapmak amacıyla yanyana getirdiği iki fotoğraf karesi.
    şimdi fotoğraflar arasındaki benzetmelere dönelim. taraf adı üstünde taraf olduğu için, bu taraftarlığı gerçeğin bir kısmını gözardı etmesine neden oluyor. o yüzden vicdanlı gazetelerden şunu yapmalarını istiyorum. duyun ulan beni!
    sivas katliamı'nın fotoğrafıyla abd'li ırkçıların siyahiların evlerini yaktıklarını gösteren herhangi bir fotoğrafı yanyana koymaları.
    oruç tutmuyor diye dayak yiyen ve öldürülen bir gencin fotoğraflarıyla ırkçıların sokağından geçti diye saldırılan ve hayatına son verilen siyahilerin fotoğrafı.
    bugünün türkiye'sinde kimin iktidarda olduğunu gösteren bir fotoğrafla o günün amerika'sında iktidarda olanların yanyana getirildiğini gösteren bir fotoğraf.
    sanırım bunlar türkiye gerçekliğini nesnel olarak yansıtacaktır.

    açıklamalı not: bu fotoğrafta birbirlerine bağıran iki grubu birkaç gün önce haberlerde izlemiştim. iki tane küçük grup karşı karşıya slogan atıyorlardı. üstelik bunu kendiliğinden yapan, siyasi olarak da toy tiplerdi. ve böyle bir tepki göstermeleri de bunun sonucu. ama bu türbanın üniversiteye girişine karşı yapılan eylemlerde olan tek ve küçük birşey. ciddiye alınmaması gerekir. kaldı ki bu eylem bile değil. bu şekilde tepki göstermek de doğru değil.
87 entry daha
hesabın var mı? giriş yap