8 entry daha
  • senelerce en aktif çalışan üyelerinden biri olan, bünyesinde "kadın hakları projesi" (women's rights project) ile abd'deki kadınların hukuksal kazanımlarına yoğun emeği geçmiş kadın justice ruth bader ginsburg'ın, 1993'te yüksek mahkeme için adaylık oturumlarındaki meşhur,

    "the decision whether or not to bear a child is central to a woman's life, to her well-being and dignity . (...) when government controls that decision for her , she is being treated as less than a fully adult human responsible for her own choices." (s. 207)

    sözlerini,

    "the decision whether or not to bear a child is central to a [person's] life, to [their] well-being and dignity...
    when government controls that decision for [people], [they are] being treated as less than a fully adult human responsible for [their] choices." (tweet)

    olarak tahrif ederek kadın (hakları) düşmanlığını bir kez daha gösterdiği gibi, arşa çıkarmış organizasyon.

    amacınız bu değilse de, "kapsayıcılık" ya da "kesişimsellik" gibi ilkeleri kullanmak istemiş olabilirsiniz. ancak bu doublespeak uğraşları hakkaten trajik: vefat etmiş kadın üyenin, kadın hakları, kadın onuru ve kadınların beden otonomisi üzerine ikonik sözlerini, ne idüğü belirsiz "they/them" mevzuatına uydurma itkisiyle,hiçbir işaret koymadan anlamı tamamen veya kısmen değiştirecek biçimde tahrif etme hakkınız yoktur. bu hak, sadece ve sadece rbg'ye aitti ve merhum rbg'nin sağlığında bu izni tanıdığına dair herhangi emare de yoktur. toplumsal cinsiyet kimliği ideolojisi üzerine, sizinle paralel düşünüp düşünmemesi hiç yeterli değildir, ayrıca.

    tüm eleştirilere rağmen, ismindeki gibi amerikan sivil haklar hareketi için mühim yere sahip aclu'nun chase strangio gibi kariyerist ve şovmen hukukçuların getirdiği nokta bir sınıf olarak kadınlara ve bizzat "kadın" ismine savaş açmak olmamalıydı. çok çok yazık.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap