6 entry daha
  • iktisat bölümü 3. sınıf 1. yarıyıl seçmeli dersi.bu ders için en ideal kitap hiç şüphesiz tamer koçel in işletme yöneticiliği isimli şukela eseridir.toplamda 759 sayfa olan bu kitabın öncelikli konusunu organizasyon teorileri oluşturur.sonraki kısımlarını örgütlerde davranış, yöneticilik, motivasyon, organizasyonlarda çatışma ve değişim konuları oluşturur.

    efenim bu dersin bismillahı kısaca sanat ve yönetim arasındaki fark ve benzerlikler ile yönetim ve organizasyon arasında bazı haytaların göremediği kavramsal farklılığın ince çizgisidir.

    (bkz: ince çizgiyle kalın çizgi arasındaki ince çizgi)

    bu dersin öncelikli amacı kişisel gelişim ve yönetim konusunda hizmet vermektir.durumun önemine istinaden işletme yönetimi ve organizasyonu ile ilgili kavram, teknik, yaklaşım ve teorileri ele alır.dersin hocasına bağlı olarak gereğinden fazla doing the right things lakırdısını duyabilirsiniz.yöneticinin yetişme ve gelişme döneminin temel amacı olan doğru işler yapma hususu en gözde mıntıkalardandır.bu ders biraz ezber, hızlı okuma ve sabır gerektirdiğinden derse karşı hissettiğiniz nefretin dayanılmaz hafifliği olabilir.bu dersten çakan, yaz okuluna ya da bütünlemeye kalan güruha tavsiyem nasıl olsa unuturum dediğiniz bu dersin içyüzünü analiz etmeye çalışın.kesinlikle ipe sapa gelmez sözel derslerden oldukça farklıdır.

    ayrıca bu lanetin bir de şöyle güzide konuları vardır:

    (bkz: framing)
    (bkz: title)
    (bkz: scientific management)
    (bkz: environment)
    (bkz: transaction cost)
    (bkz: core competency)
    (bkz: outsourcing)
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap