9 entry daha
  • kayışdağı- kadiköy seferini yapan otobüs hattıdır.

    kendisini bunca yıldır kullanmanın bünyemde oluşturduğu vefaya binaen hakkında birkaç satır karalama gereği duydum.

    istanbul daki diğer pek çok otobüs gibi o da sabah ve akşam iş giriş- çıkış saatlerinde muazzam kalabalıktır. muavinin bu kalabalığa bir miktar daha kalabalık ekleyebilmek için her durakta mütemadiyen
    -arkaya doğru ilerleyelim beyler,
    sağlı sollu
    koridorla çift sıra
    bekleme yapmayalım duraklarda
    sabah saati yardımcı olalım
    otobüsün arkası da kadıköy e gidiyor, ilerleyelim...vb ikazlarda bulunması bastırmaya çalıştığım içmdeki canavara göre aslında bir cinayet sebebidir.

    sabahları yolcu kitlesini daha ziyade genç bir güruh oluşturur. bu gençler nuri cingillioglu lisesi'ne, habire yahsi lisesi 'ne , acibadem de adını bilmediğim bir imam hatip lisesi'ne, ve başta final ve fem dershaneleri olmak üzere kadıköy'deki yüzlerce dershaneden birine giden öğrencilerdir.

    akşam saatlerindeki yolcular ise daha yetişkindir. az sayıda öğrenci vardır. bunlar okuldan sonra arkadaşlarla takılmış ve eve geç kalmanın tedirginliğini yaşayan ya da dersanede etüte kalan öğrencilerdir.

    görüldüğü üzere oldukça eğitimli bir topluluk barındırır. yani en azından çoğu zaman. çünkü bir de hödük, kıro, hırbo, hanzo, terbiyesiz, görgüsüz...vb. bugüne dek aldığınız terbiyeye göre hangi sıfatı uygun görmüşseniz onu yakıştırabileceğiniz insanlar da mevcuttur. bunlar genellikle topluluk halinde yaşar. otobüste, arka beşliye konuşlanır ve tüm otobüs ahalisinin duyabileceği kadar yüksek sesle konuşur.
    yalnız bu yüksek sesle konuşan kitle genellikle uyarılmaz. ya otobüs ahalisi fazla hoşgörülüdür, ya da söylemek yerine söylenmeyi tercih etmektedir. kuvvetli ihtimal olarak gördüğüm ise ikincisi.

    yedpa'dan yola çıkan 319 kadıköy'e gelirken en çok yolcuyu yeni yol'da alır. buraya kadar her durakta en az bir , en fazla üç yolcu binmiştir. yeni yol'da ise artık otobüsün orta ve arka kapılarından da yolcu alınmaya başlanır.
    neyse ki bu yolcuların hatırı sayılır bir kısmı bostancı köprüsü'nde iner. otobüsün içerisi az biraz havalanır. eğer ayaktaysan bu noktadan itibaren artık oturma şansın doğmuştur.

    ptt hastanesi'nden( resmi adı fatih sultan mehmet araştırma hastanesidir )sonra carrefour a gelinir ve otobüs, inen yolcular sayesinde bir kez daha rahatlar. hala yer bulamadıysan üzülme, bir de göztepe köprüsü var. fakat oraya gidene kadar hayli eziyet çekebilirsin. zira e 5'in en kalabalık, en problemli, en çok küfür yiyen alanına girmişsindir. trafik o kadar yavaş akar ki bir bakışta çevredeki 6 otomobilin plakasını, 4 otobüsün hattını okuyabilir, içindekileri görebilir, haklarında ayak üstü senaryo yazabilirsin.

    nihayet göztepe köprüsü ne gelindiğinde birkaç kişi daha iner. trafik hala yoğundur. hala oturamadıysan şansın tükenmiş değil, üzülme.
    üzülme çünkü üç durak sonra acıbadem köprüsü'ne ulaşıldığında işte artık otobüs feraha çıkmıştır.
    buraya kadar gelmek, kadıköy'e kadar gelmenin müjdecisidir.
    hadi geçmiş olsun.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap