803 entry daha
  • taze araştırma - bugün yayınlanmış - 6-24 aylık cocukların beslenmesine dair.

    https://www.frontiersin.org/…/fnut.2021.785227/full

    this study aimed to identify the top food sources of priority micronutrients among minimally processed foods for complementary feeding of children (6–23 months) in south and southeast asia.

    yani : 6 aydan 2 yaşa kadar olan cocukların beslenmesi için en az işlenmiş, mikrobesinler açısından en zengin yiyecekleri belirlemek.

    bebekler, midelerinin boyutu sebebiyle sınırlı miktarda yemek yiyebildikleri için yedikleri gram başına aldıkları mikrobesinleri maksimize etmek için hangi yiyecekleri yemeleri gerekir sorusunu cevaplamayı hedefleyen bir araştırma.

    sonuçlar: we found that the top food sources of multiple priority micronutrients are organs, bivalves, crustaceans, fresh fish, goat, canned fish with bones, and eggs, closely followed by beef, lamb/mutton, dark green leafy vegetables, cow milk, yogurt, and cheese, and to a lesser extent, canned fish without bones.

    mikrobesinler açısından en yüksek değerli yiyecekler:
    organ etleri (başta ciğer)
    bivalvia ailesi
    kabuklu deniz hayvanları
    taze balık
    keçi eti
    konserve balık (kemikleri dahil - hamsi vs gibi)
    yumurta

    hemen arkasından:
    dana, kuzu eti,
    yeşil yapraklı sebzeler
    inek sütü, yoğurt ve peynir

    figure1 'deki tabloda görülebilecek şey, anne sütü sonrasındaki bebeklerin beslenmesinde vegan yiyeceklerin mikrobesin olarak kalitesiz ve zayıf olduğu, hayvansal besinlerin bu açıdan zengin olduğu.

    şu cümle de olayı net özetliyor.

    our findings are in alignment with unıcef's and who's (1, 3, 34, 38) recommendations for complementary feeding, according to which infants and young children should be fed animal-source foods daily or as often as possible, given that primarily plant-based or vegan diets, even when carefully planned, “cannot meet nutrient needs at this age unless nutrient supplements or fortified products are used” (1)

    yani 2 yaşına kadar olan çocuklarda ne kadar dikkatli planlansa da, takviye edici gıdalar olmadan vegan-vejeteryan beslenmeyle ihtiyaç duyduğu gıdayı alamadığının üstünü çiziyor.

    öyle bir beslenme şekli ki, bebeklere çocuklara önerilmiyor.

    hala "sağlıklı beslenme" diye itelenmesi insanlık suçu.

    "et endüstrisi fonlamıştır" diyecekler için:

    "conflict of ınterest
    the authors declare that the research was conducted in the `absence of any commercial or financial relationships` that could be construed as a potential conflict of interest."

    edit: ciger'de yüksek a vitamini olması sebebiyle bebeklere verilirken haftada max 1-2 kez, o da 1 çay kaşığı kadar olmalı şeklinde tavsiye bulunuyor : https://solidstarts.com/foods/beef-liver/
    bebeginiz varsa doktorunuza sormadan internetten okuduklarınızla beslenme planlamayın.
252 entry daha
hesabın var mı? giriş yap