5827 entry daha
  • anketlerde aşırı hızlı eriyor, hatta son zamanlarda akp'den bile daha çok oy kaybediyor garip şekilde.

    iktidarın bir bileşeni olduğu için mhp'nin oy kaybetmesinde yadırganacak bir şey yok ama oy kaybının akp'den daha hızlı olmasını anlamlandıramıyorum. tamam partinin siyaset miyaset ürettiği yok ve mecliste yasaların geçmesi için akp vekilleri ile el kaldırmaktan başka bir halt yapmıyorlar ama son çıkan anketler doğruysa gelecek seçimde mecliste grup bile kuramayabilirler. buna rağmen aynı tas aynı hamam devam etmeleri enteresan.

    tabii bu noktada da 2018 genel seçimlerinde herkes "mhp öldü bitti, %5 alırlar ancak" falan derken aldıkları %11'lik oy geliyor aklıma. o zaman da bütün anketler mhp'yi yerin dibinde gösteriyordu, hatta devlet bahçeli çıkıp "abartmayın birader o kadar düşük değil oyumuz" dediğinde herkes dalga geçmişti ama sonuçta adam haklı çıkmıştı.

    pek ihtimal vermesem de yine öyle bir durum mu var acaba diye düşünmeden de edemiyorum zira mhp'nin oyunun çoğu taşradan geliyor artık, bu nedenle ölçüm konusunda problem yaşanıyorsa şaşırmam.

    he ölçümlerin doğru olmasını tercih ederim ben ama bu partinin akp'den bile daha hızlı bir şekilde eriyor olması bana absürt geliyor cidden.
854 entry daha
hesabın var mı? giriş yap