352 entry daha
  • senelerdir çalıştığım ve yaşadığım ülke.

    - doğası muhteşemdir.
    - her yerinden su akar. toprağı elle kazsan bile nemli toprağa 3 denemede denk gelmen olasıdır.
    - balları harikadır.
    - şarapları muazzam ötesidir, fransız şaraplarını donunda sallar o derece.
    - rakija da vardır, tadı kanyağı andırır. zamanla kendine alıştırır. salatayla uche-högh ikilisi gibi bir uyumları vardır.
    - halkı çalışmaktan çok çalışıyor gibi gözükmeyi sever. işleri ertelemeye bayılırlar. kurumsal yerleri üyelikten çıkıyorum, almıyorum diye tehdit etmenizi umursamazlar.
    - makedonya arnavutları çekilir çile değildir. tüm illegal ve büyük para getiren işleri kendi çevrelerine yedirirler. 30% civarı nüfusu oluşturdukları için politikayı yönetenler onlardır. arka planda gözükürler ama hem sağcılardan, hem solculardan götürürler. avm'lerde engelli yerine park eden araçlar hep arnavut nüfusun yoğun olduğu yerlere ait plakalarla doludur. makedonlardan fazla ayrıcalığa sahiplerdir.
    - yemekleri kötü değildir ama türkiye'ye kıyasla kötü kalır ama eğlenmeyi bizden iyi bilirler.
    - adım başı kumarhane ve bet ofisler vardır. bu kadar fakir bir ülkede, bu kadar fazla olması aşırı ilginç gelir bana hep. muhtemelen kara para aklama aracı olarak kullanıyorlar.
    - mevcut başbakan zaev kenevir üretmektedir. bunun yağını, inciğini, cinciğini satar ama arka planda dönen bir şeyler var mı bilinmez.
    - genellikle türkleri severler, çok sayıda 70 yaş üstü makedon az veya çok türkçe bilir. bu da beni şaşırtan olaylardan biridir.
    - çok sayıda türk firma vardır. marketler türk markalarıyla doludur.
    - avrupa'ya kıyasla çok ucuzdur.
    - gece hayatı fena değildir ama sürekli aynı şeyleri görüyor olmak biraz sıkıcı gelmeye başlar bir süre sonra.
    - çok sayıda türk öğrenci vardır, bunların geneli boş beleş, e5 üniversitelerini bile kazanamayan 70 altı iq'ya sahip çocuklardır.
    - aşırı kötü araba kullanılan bir yerdir. istanbul'un aksine taksiciler olmasa size kimse yol vermez.
    - kızları çok süslüdür ama genel olarak zevksizlerdir. gizli kapaklı seks hayatları vardır, ufak bir yer olması ve herkesin birbirini tanıması sebebiyle yabancılarla dışarıda görünmekten çok hoşlanmazlar.
    - canlı müzik kültürleri çok güzeldir. barlarda rock ve blues, kafana dedikleri meyhane tadındaki restoranlarda ise klasik makedon şarkıları çalar. bu şarkıların içinde eski türk müziğine inanılmaz benzer ve hatta aynı olan şarkılara denk gelmek aşırı olasıdır.
    - avrupa birliğine girmeleri en az 10 sene mümkün gözükmemektedir. kat etmeleri gereken çok yol var.
    - dışarıya inanılmaz göç vermektedirler ve bu iş gücünü önemli oranda azaltan bir etkendir.
    - kavga eder gibi konuşurlar ama asla kavga etmezler. bir kere bile denk gelmedim.
    - bizim kültürümüze göre konuşma şekilleri ve hitapları kaba gibi gözükür ama aslında kaba değil samimilerdir ve gereksiz nezaket diye bir şey hayatlarında yoktur.
    - son olarak, genellikle çok tatlı bir kültüre ve insanlara sahip olan bu ülkenin durumu çok üzücüdür. zaten bir ırk olmayan makedonların kurtuluşu, yugo-slavya (güney slavlar) gibi bir oluşumun içerisinde yer almaktan geçer.
76 entry daha
hesabın var mı? giriş yap