• taşkesti;bolu ilinin mudurnu ilçesine bağlı bir beldedir. beldenin taşkesti adı ile anılmasının nedeni ise;arpaseki ve taşkesti mahallelerini birbirine bağlayan köprünün bulunduğu yerdeki büyük bir taşın kesilerek mudurnu suyu'na geçiş sağlanmış olmasıdır.

    taşkesti yöresi tarihi ipek ipekyolu güzergahında bulunmnası nedeniyle frigya dönemine kadar uzanan bir tarihi geçmişe sahiptir. yörede frigya,lidya,roma imparatorluğu.bitinya krallığı,bizans dönemine ait yerleşim izleri .mezar ve arkeolojik bulgulara rastlanmaktadır. bilimsel nitelikli arkeolojik çalışmalar yapılmamakla birlikte ev.yol yapımı gibi çalışmalarda bir çok tarihi eser çıkarılmış ve bolu arkeoloji müzesine gönderilmiştir. bölge korunaklı coğrafi yapısı nedeniyle pars.galat.arap ve moğol istilalari döneminde gizlenme noktası olmuştur.

    2000 yılı genel nüfus sayımı kesin sonçlarına göre taşkesti merkez nüfusu 2396 çevresindeki 20 köy ile birlikte toplam 6865 dir.

    ormanlarla kapli daglarin üst seviyelerinde yer alan pürenli, kizakli, balikli, hirayayla ve gölcük yaylalari flora ve fauna zenginligi açisindan büyük bir çesitlilik göstermektedir.

    beldeye 3 km mesafede bulunan sarot kaplicasi suyunun zengin madensel bilesimler tasimasi, su sicakliginin 63 derecede olmasi, ölçülü radyoaktif özellikleri nedeniyle yaz - kis turistlerin ilgisini çekmektedir.

    yine bölgedeki karamurat ve sülüklü gölleri dogal güzellikleri ve bozulmamis ekolojik yapilari ile yerli - yabanci turistlerin ilgisini çekmektedir.
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap