4 entry daha
  • bu uygulamanın asıl amacı " laik görünüp aslında dini kontrol etmektir ". ha bak devletimiz sapına kadar laiktir ama dini serbest bırakmaktan da ödü patlar

    şu anda uygulanan düzeni getiren de ulusalcıların pek sevip saydığı bu düzenin mimarı kenan amcaları ve apoletli kardeşleridir. hani şu gerektiğinde " ülkeyi yönetebileceğine " inandıkları amcalar.

    daha önce iki ayrı ders olan " din " ve " ahlak bilgisi " derslerini birleştirip " güzel ahlakın tek kaynağının din olduğunu ima eden " bu sistemi de, zorunlu din dersi sistemini de, imam hatipleri de, yök'ü de icat edenleri hatırlamaz veya da günlük politikan gereği görmezden gelirsen böyle hezeyanlara girmen normaldir.

    son olarak diyorum ki hırs insanın gözünü bu kadar kör etmeyegörsün. ne güzel de cahilliklerini saçarmış insanlar rakibine yükleneyim derken. sonuna kadar arkasındayım yalnız.

    diyanet işleri komple lav edilsin. dini inanç ve özgürlük sağlansın, kılık kıyafet özgürlüğü olsun. ingiltere'de nasılsa öyle, isveç'te nasılsa öyle, amerika'da nasılsa öyle. her cami kendi parasını toplasın, kendi cemaati olsun, kendi kendini finanse etsin. hristiyanlar da yapsın bunu, aleviler de. ortodoxlar okullarını açsın heybeliada'da kendi din alimlerini yetiştirsin. aleviler cem evi açmak için devletten izin almak zorunda olmasın. ateşe tapan da kursun tapınağını, jedi olan da. inanmayan da vergisini bilimsel araştırmalara aktarsın, zekat yerine " bağış " yapsın.

    ne o fasulye paşalar. gözler yerinden fırladı di mi ? yer mi bu kadar laikliği ve özgürlüğü sizin maçanız? hazır mısınız evrensel anlamda seküler bir ülkeye ? hazır mısınız gerçekten bu açılıma?

    yoksa timsah gözyaşlarıyla çoluk çocuk mu kandırıyorsunuz?
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap