1709 entry daha
  • orhan, ibo, ferdi, bülent, ajda gibi yıllarca milyonları peşindeyen sürükleyen bu arab-esk müzikçilerini 1980 yılında gerçekleşen amerikan darbesi ortaya çıkarmıştır. ( elbette 80 öncesi de var, ancak 1980 darbesi bir sonuçtur ) amerika denen katil ülke 1980 yılına kadar türkiye'de siyasi ve sosyolojik bir mühendislik ile toplumun genleriyle oynamıştır. ilk olarak amerika'ya payanda olmaya çok müsait siyasal islamcıların okdukça kullanışlı birer piyon olduklarını keşfettiler. bunun üzerinden ilerleyerek türkiye'de tarikatleşme ve cemaatleşmenin önünü açtılar. 1980 darbesini yapan darbeci alçak amerikan ajanlarının dokunmadığı tek kitle siyasal islamcılardır. 1980 darbesi bu ülkede fethullahçı terör örgütünü ve diğer tüm tarikat/cemaatler ile mhp, anap ve akp'yi doğurmuştur. evet akp adlı siyasi parti her bir hücresiyle fetö'nün siyasi ayağıdır ve amerikancı 80 darbesinin bir uzantısıdır. bunların hepsi aynı gemidedir. darbeci şerefsizler ordunun gücüyle ülkenin üzerinden silindir gibi geçerken, ülke yönetimini amerikan ve israil ajanı turgut özal'a altın tepside sundular. ve özal türkiye'nin dışa kapalı ve ele geçirilmesi zor ekonomik ve siyasi yapısını dışa açarak ülkenin emperyalizm ile tanışmasını sağladı. serbest piyasa ekonomisine geçilmesi ile birlikte amerika'nın isteği gerçekleşmiş ve türkiye cumhuriyeti kapitalizmin boyunduruğu altına girmiştir.

    menderes'le başlayıp, amerikancı türkeş'in başını çektiği albaylar cuntası ile devam eden ve 80 darbesi ile son bulan türkiye'yi dizayn etme, batıdan koparma ve araplaştırma projesi akp iktidarı ile nihayete ulaşmıştır. akp iktidarı ülkeye 8,5milyon arapça konuşan insan alarak türkiye cumhuriyeti devletine ihanet etmiştir. bunun hesabı mutlaka sorulacaktır.

    işte orhan gencebay, namı diğer orhan babaaaaa bu arabesk kültürünün ülkedeki en önemli temsilcisidir. erdoğan'ı desteklemesi de bu yüzdendir. herkes olması gereken yerde ve birarada. 80 darbesinin üretimi olan herkes aynı safta, aynı gemide. o gemi batarsa nasıl leş gibi bir zihniyet oldukları ortaya çıkacak. çıkmasın diye kendilerinden olmayanlara kuduz köpek gibi saldırıyorlar.

    ilkokul mezunu orhan babanın, tıp eğitimi almış aydın ve ilerici cüneyt arkın'a saldırmasına bu pencereden bakmak gerekir.
484 entry daha
hesabın var mı? giriş yap