275 entry daha
  • önce şunu netleştirelim lepen gençlerden en çok oy alan kişi değil oransal olarak en yüksek oyu aldığı kitle 35-49 yaş grubu ve 50-59 yaş aralığındakiler bununla ilgili yapılmış araştırmayı aşağıdaki linkten görebilirsiniz.

    https://imgyukle.com/i/rq81du

    lepen göçmenleri göndereceğini bunun içinde anayasanın 89. maddesini değiştireceğini söylüyor, lille üniversitesi anayasa hukuku profesörü jean philippe derosier ise durumu şu şekilde açıklıyor, bunun ulusal meclis ve senato tarafından onaylanması gerektiğini bunlardan aksi bir karar çıktığı takdirde revizyonun engelleneceğini daha once macron ve francois hollande anayasayı revize etmek istediklerinde senato buna karşı çıktığı için vazgeçmek zorunda kaldılar diyor yani lepenin istediği değişikleri yapması o kadar kolay değil.

    lepende bunun farkında olduğu için anayasanın 11. maddesini değiştirerek bu durumu aşmayı planlıyor bir başka anayasa profesörü dominique rousseau ise lepenin önerisini bir darbe olarak yorumluyor, göç ve güvenlik politikasını 11. madde kapsamında ele almak anayasada ifade edilen eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ve bunun cumhuriyet geleneğini baltalayacağını söylüyor.

    kısaca lepen'in söylediklerini gerçekleştirmesi kolay değil, ayrıca 2017 yılındakinden daha yüksek bir oy alacağı görülüyor ama son araştırmalar ikinci turun lepen aleyhine 53-47 sonuçlanacağı yönünde.
68 entry daha
hesabın var mı? giriş yap