1736 entry daha
  • belki bir terör örgütü değiller ama daha tehlikeli oldukları kesin.

    2 günlük gözlemler sonucu ;
    herifler kocaman bir yerleşke yapıyor. yerleşke dediğime bakmayın, etrafı kocaman duvarlarla çevrili, içinde camii'den tut alışveriş merkezine, yemekhaneden tut yaşam için gerekli olan ne varsa bulunan bir "kale" yapıyorlar.
    girişinde kocaman bir kapı var. kapı henüz konulmamış ama belli ki büyükçe bir şey olacak. game of thrones veya vikingler'de fethetmeye gittikleri kaleler olur ya hani, canlandı mı kafada ? kapıyı zorlayarak içeri girmeye çalışırlar falan. hah aynı öyle bir yapı. bak bu yapıya tank harici herhangi bir şey ile giremezsin. öyle asker gönder polis gönder falan hikaye, kimse giremez. ağır askeri araç harici kapıyı kapattıklarında içeri hiç bir varlık giremez.

    bu para nerden geliyor baba ?
    parayı geç bu cesaret nerden geliyor ? ülke sınırları içerisinde bu yapıyı nasıl inşaa ediyorsunuz? kimden izin aldınız mesela ? kendinizi çevreden soyutlayan bu yapıtı neden yapma ihtiyacı hissettiniz mesela?biz yapmaya kalsak , ulan bırak yapmayı aklımızdan geçirtmezler. ulan koskoca köyü istimlak etmişler, kafalarına göre etrafını çevirip içerisini en kaliteli malzemelerle donatıyorlar.

    adıyaman - siverek (aynı zamanda adıyaman- diyarbakır) karayolunun büyük çoğunluğu tek şerit. bu karayolundan ayrılıp köye giden yol; 4 şeritli (çift şerit gidiş/geliş) otobandan daha düzgün, arabanın resmen yağ gibi kaydığı bir yol. köy ulan köy. lan 2 şehri birbirine bağlayan yol tek şeritli iken köy yolu nasıl 4 şeritli, otoban kalitesinde asfaltı olan bir yol olabiliyor amk ?

    bak ben 19 ülke gezdim..hayatımda israfın ve haramın bu denli dehşet fazla olduğu başka bir yere denk gelmedim baba..

    çok net söylüyorum; 5 sene bilemedin en fazla 10 sene sonra özgürlük isteyecek bunlar. menzil imparatorluğunu kurduk, türkiye'den ayrılıyoruz diyecekler. bağımsızlık isteyecekler. dış işlerde türkiye'ye bağlı, iç işlerinde özgür bir yönetim istiyoruz diyecekler. şeyhlerini padişah veya başkan -artık ne dersen- ilan edecekler. bunu görmemek, bunu tahmin etmemek için geri zekalı olmak lazım.

    lan oğlum akıl alır gibi değil lan bu.
    nerden geliyor lan bu para ?
    neye hizmet ediyorsunuz lan siz ?
    aç gezen peygamberin soyundan geldiğinizi iddia ediyorsunuz, bu zenginlik neyin nesi oğlum ?

    lan tarikatinize bağlı olanlar hiç mi sorgulamıyor lan bunu ?
    lan girişin sol tarafına kocaman bir şato yapmışlar (belli ki şeyherinin evi) , bu neyin kibiri oğlum diye hiç sorgulamıyor musunuz kendi kendinize ?
    mesela içeride"fotoğraf ve video çekimi yasaktır" uyarıları var; neden yasak lan bunlar, madem doğru iş yapıyoruz neden yasak diye hiç mi sorgulamıyor musunuz ?
    lan içerde sofi dayıların hepsi elektrikli bisiklet ve motosikletle geziyorlar vızır vızır , bu para nerden geliyor diye düşünmüyor musunuz ?

    daha çok şey yazacağım da..
    neyse....

    son söz : "ne istediler de vermedik" cümlesini ikinci kez duymamıza sebep olacak olan tarikat, ötesi yok...
392 entry daha
hesabın var mı? giriş yap