1172 entry daha
  • --- cfyow spoiler ---

    dünya şu anki halini almadan önce yaşam ve ölüm arasında bir sınır yoktu. insanlar ve ruhlar tek bir alemde, kendi kendine yeten bir döngü içinde bir arada varoluşlarını sürdürüyorlardı. fakat bir süre sonra hollowlar ortaya çıktı ve ruhları yiyip bitirerek döngüyü bozdu. doğal olarak ilk menos da kısa süre sonra ortaya çıktı. ruh döngüsünü yavaşlamıştı ve eğer böyle giderse tüm ruhlar sonunda tek bir menos tarafından tüketilecek, varoluş sona erecekti. (not: yaşanan bu kaos bazı yorumlara göre cehennemin oluşmasına neden olmuştur)

    sonrasında reio adlı bir adam doğdu. shinigami, quincy ve fullbringer güçlerine sahip kişilerin atası olan bu adam gelecekte ruh kralı olacaktı. reio sahip olduğu güçle hollowları yok etse de, varoluş kaostan kurtulamadı. bunun üzerine 5 büyük soylu ailenin ataları bir araya geldi ve çözüm önerilerini tartıştılar.

    adını henüz bilmediğimiz ailelerden birinin atası, kaos çukurunun yani cehennemin üzerinin kapatılması gerektiğini söyledi. kuchikilerin atası, dengeyi sağlamak için varoluşa bir düzen getirilmesi gerektiğini savundu. shihoinlerin atası reankarnasyon döngüsünü genişletmenin çözüm olacağını düşünüyordu. shiba ailesinin atası ise hollowları arındırmanın bir yolu olabileceğine inanıyor ve bunun bulunması gerektiğini söylüyordu. fakat bu beş aile içerisindeki en güçlü olduğu düşünülen tsunayashiro ailesinin atası, reio'nun almighty gücünü kullanarak üç farklı dünya * yaratmak istiyordu.

    shiba ailesinin atası bu fikre şiddetle karşı çıksada varoluşların ayrılmasına karar verildi ve almighty gücünü kullabilmek için reio bir kristalin içine hapsedildi. reio'nun bu duruma neden karşı koymadığını kimse bilmiyor. bazılarına göre gelecekte gördükleri şeyler yüzünden direnmek istemedi.

    varoluş 3 ana kısma ayrılmıştı: soul society, hueco mundo, yaşayan dünya. bu varoluşun kilit taşı ruh kralı olarak adlandırılan hapsedilmiş reio idi. ama tsunayashiro atası ruh kralının gücünden korktuğu için işleri daha da çirkinleştirdi. ruh kralının "durgunluğun sağ kolu"* ve "ilerlemenin sol kolu" * parçalandı. sonra zamanla kalbi*, diğer iç organları ve bacakları kesilerek tamamen bir köle haline getirildi. shiba atası, ruh kralının yerine defalarca kez kendini feda etmeye çalışarak tsuayashiro atalarının eylemlerine inatla karşı çıktı. bu nedenle tsunayashiro atası 'shiba'yı tarihten sildi.

    bleach evreninin kökeni olan bu hikaye original sin olarak adlandırılmakta. bu gerçeği soul society'de çok az kişi biliyor. günahlar üzerine kurulmuş bu çarpık düzene isyan eden aizen ve yhwach'ın, kraliyet sarayını hedef alması boşa değildi.
    --- cfyow spoiler ---
157 entry daha
hesabın var mı? giriş yap