17 entry daha
  • yaklaşık 3-4 yıldır evimde bira yapıyorum. bazen iyi bazen idare eder tatlar aldım.
    ben bira seviyorum ciddi anlamda tadı kokusu beni etkiliyor ve hoşuma gidiyor.
    ticari biralar bana artık soda gibi geliyor. evet onlar da alıştığımız lezzetler yeri ayrı. ama evde yaptığım güzel bir kit birası bambaşka. evimde her zaman kasa kasa bira oluyor. en başta kendimi tutamaz hızlıca tüketir sonrasında da ticari biraya mecbur kalırdım. artık öyle degil tadını çıkartıyorum.
    mesela şimdi evde bir elma şarabım bir ale bira bir lager bira var. hatta kovada da olmuş ve boş şişe bekleyen bir buğday birasıvar. keyfime göre içiyorum. önceden hesaplı diye yapardım artık kendimi düzene getirdim. sırf zevk için çeşitli bira ve tatlar icin yapıyorum. yapma kısmı da ayrıca bir terapi benim için. keşke bahçeli ve büyük bir evim olsa da biraz daha ileri taşısam bu hobimi.
    hele bu yaptıklarımı eşim dostum içip çok beğenmiyor mu. mest oluyorum. çok seviyorum bu işi. keşke isim bu oldaydi butik bir pub açıp kendi biralarımı yapıp satabilsem.
    tabi bu ülkede bize her şey gibi bu hayal de haram.
    neyse konudan sapmadan şunu söylemek isterim. yeriniz ve sabrınız varsa sizler de kolayca evinizde bira yapabilirsiniz.
    hiçbir tehlikesi olmayan bu hobide en kötü ihtimalin kötüsünde isal olabilirsiniz. yoksa turşu kurmaktan hiçbir farkı yoktur bu işlerin. tavsiye ediyorum sizlere de.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap