9 entry daha
  • - işte köleler..köleliğimiz...o tip meseleler...yetmedi mi?
    - s.a. dediklerin hoş. ama diğer çiftlikten. bu köleler onu anlamaz. kültürler arası hoşgörü ve diyalog iyi. ama özümüze sahi çıkmalıyız.
    - özümüz derken, kölelik?
    - hayır canım. kölelik bu dünyada tobi. bu dünya çile dünyası. kölelik dünyası. burada hakka hizmet et ki, öteki dünyada efendinin yanında yerin hazır olsun.
    - ulan burdaki bitti öteki tarafta da mı efendi?
    - efendi hayal edebildiğimiz her yerde abi.
    - peki o bizi yakınlaştıracak olan hizmet niye hep mevcut efendilerin sistemiyle örtüşüyor.
    - örtüşüyor da, onlardan da haramzadeler, zalimler öteki tarafta yanacaklar tobi. sınav diyorum, test diyorum.
    - yani haramzade olmayan efendiler de mi var.
    - var tabi. kölenin hakkını veren. malının cüz i bir kısmını her sene veren. açları doyuran, dulları giydiren.
    - ve aç doyurmak istediğinde aç, dul giydirmek istediğinde dul sıkıntısı çekmeyen, bunu da onları yaratarak ve yaşatarak mümkün kılan?
    - ha işte. bunu diyorum. bu batı çiftliği görüşleri bunlar. bize uymuyor. bizim havamız. suyumuz. adetimiz. uymaz. onalr farklı. biz farklıyız.
    - abi ben bu diyaloğu az evvel yaşadım.
    - kimle yaşadın?
    - çiftlikçilerle. toprakçılarla.
    - ay ay ay, onlar hele en kötü.
    - ne en kötü, aynı sen.
    - yooo, biz hoşgörü, diyaloğ. onlar saldırgan, kırıcı. çağın gereklerini özümseyememiş. batı çiftliğinden şey yapma. bizim batıya ihtiyacımız yok.
    - abi hepimiz aynı konumdayız, aynı yerden geliyoruz, ne batısı, ne doğusu?
    - evet havva anamızdan geliyoruz. ama dağılmışız.
    - yok yahu ne havva anası. afrikadan geliyoruz.
    - dur daha o teori ortaya çıkmadı.
    - ne teorisi? kodular köle gemisine getirdiler.
    - haa ben de muhtemel bir aldatmacaya girdin sandım. bu kadar adamın gemiye binip buraya gelmesi mümkün mü tobi? nerede o gemi? bu çiftliğin insanı kitleler halinde kendi rızasıyla köleliği benimsedi. çünkü eski köle adetlerimizde de vardı bu. başka türlü bu kadar adamı kim bir araya koyup rızası dışında bir yöne sürebilir?
    - yahu işte, efendiler? onu diyorum, rızamız dışında yaşıyoruz diyorum. şu papağanlığını yaptığın şeyi bile sen mi buldun?
    - peki tobi. papağanlık diye sil bir kalemde asırları aşan geleneğimizi. inançlara saygısızlık et. peki bu kadar inançsızlık, bu manevi boşlukta bir yaprak gibi savruluyor gibi hissetmiyor musun?
    - hissetmez miyim? hayatım sikildi sizin yüzünüzden. ne yöne baksam ayrı bir delüzyonel adam görüyorum. şu öteki dünyaya yüklediğin özgürlüğü, yüksüzlüğü, kendi başına ve birlikteliği burada yaşayamayacak mıyım ben? inancım senin öteki tarafa şandellediğin, şandelleyerek de uyumlu köle olduğun hadiseyi burada yaşamaya yönelik abi. o da olmasa bittim ben.
    - güzel konuşuyorsun tobi. tebliğ ahlakın var. bak tebliğ etme, eylem yapma demiyorum toby olarak yine yap. gel bizim derneğe. bir çayımızı iç. bir sohbet edelim gönülden. evde çok güzel odalar var. 4 artı bir. anlarsın ya ahhahah.
    - nereden geldim, nerelere gidicem, hakkı görsem kendime gelicem.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap