1 entry daha
  • hani allahın siktir ettiği yer bir tabir vardır ya, işte wrangell için fevkalade bir yorum olur bu tanımı yapmak. sözüm ona amerika sınırları içerisinde bulunan bu güzide alaska kentinde ne mcdonald s ne de burger king bulunmamaktaydı 2005 yazı itibariyle, zannetmiyorum ki şu anki durum farklı olsun. gerekli her türlü malzemenin gemilerle filan geldiği bir adadır burası.

    nüfusu 2000 civarlarında gezinir. buradaki genç jenerasyonun yegane amacı bir şekilde kapağı wrangell, hatta mümkünse alaska dışına atmaktır zira şehirde yapılabilecek sosyal aktiviteler son derece sınırlıdır. gördüğüm kadarıyla alaska'daki tüm şehirlerin insanı gibi wrangell insanı da mütemadiyen güler yüzlü, canayakındır. bizim gibi work and travel programıyla bu kente gelen türk öğrencilere genelde sempatiyle bakılır. adamlar zaten her gün aynı yüzleri görüp hep aynı ortamlarda aynı insanlarla muhattap olduklarından, buradaki wat öğrencileri ile diyaloğa girmek onlar için cazip gelir. bizler içinse bulunmaz bir ingilizce pratik olanağı yaratır bu durum.

    alaska hakkındaki yazımda belirtmiştim lakin burada da yer almasında fayda var. şöyle rivayet edilir ki wrangell'da bilinen ve kayıtlara geçen ilk trafik kazası, yazın çalışmaya gelen bir türk öğrenciğinin yerli halktan ahbab olduğu birinin arabasını ödünç alıp yol açtığı kazadır. ciddi ciddi anlatılıyordu bu olay şehirde, ki bizlerden de beklenir böyle bir olay. dolayısıyla doğruluk payının yüksek olduğunu düşünüyorum.

    her şeyi bir yana, doğası tek kelimeyle harikadır. benim gibi ağaçmış, manzaraymış, börtü böcekmiş vs. şeylerden anlamayan adamı bile kendine hayran bırakabilecek güzellikte bir albenisi vardır şehrin. girişi allahın siktir ettiği yer diye yaptım ama, işin özü fırsatım olursa dünya gözüyle bir kez daha gidip 1-2 günde olsa görmek isteyeceğim yerdir. zaten ikinci günden sonrası deli sıkar adamı, doğal olarak.

    bir de resim koyalım ki daha iyi bir fikir oluşsun aklınızda;

    http://upload.wikimedia.org/…a/en/0/0b/wrangell.jpg
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap