251 entry daha
  • özellikle yurt dışına çıkacaklar özenle okumalıdır. üçüncü günün sonunda vardığım sonuç şöyle:

    sürece dair detaylar ve bilgiler

    gümrük görevlisi, sürücü koltuğunda olmama rağmen, eşimi sürücü olarak kaydetmişti. ve uçakla dönmek zorunda kaldığı için ben gümrükten geçişte yaklaşık 38 bin tl ceza ile karşılaştım.

    itiraz dilekçesinde durumu belirttim. lütfen şunu anlamadan yorum yazmayın. araç ikimizin üzerine kayıtlı, ikimizin de ismi ruhsatta mevcut. (zaten buna bakarak eşimi kaydediyor)

    itiraz dilekçesi üzerine gümrük emniyetten benim beyanımı doğrulayacak bir yazı istedi. arabada benim ve eşimin olduğunu doğrulamaları gerekiyor.

    skandal kere skandal

    emniyet arabanın türkiye’ye hiç girmediğine dair bir yazı yazdı. biz geçerken “kamera takılmış” ve bizden önceki aracı görüntülemiş sadece. biz bir öndeki araçla ismini, cismini bilmediğimiz insanlarla giriş yapmış olmuşuz. görüntü yok demek yerine bizim arabamızın hiç türkiye’ye girmediğini söylüyor.

    gümrük girdin diyor; emniyet böyle bir araç yok diyor. maşallah nazar değmesin.

    böylece biz beraber girdiğimizi ve aracı benim kullanmış olamamı kanıtlayamıyor oluyoruz. bu durumda itiraz dilekçesinin sonucunu doğrudan etkileyecek bir skandal.

    ne olacak?

    1. burada kalırsam ve mücadele edersem tekrar yazışma olacak. emniyet hiçbir şekilde hatayı kabul etmeyecek. (araç yok diyor, işin içinden çıkıyor)

    2. cezanın tamamını ödersem, çıkabiliyorum ve itiraz dilekçesinin sonucunu bekleyebilirim. fakat olumlu sonuçlansa bile geri ödeme aylar alabilir. bu süreçte paranın bir bölümü erir gider.

    3. uzlaşma yoluna girersem, uzlaşmadan çıkacak miktarı ödüyorum ve itiraz hakkım kalmıyor. hatayı üstlenmiş oluyorum.

    hangi yolu izleyeceğim
    yarın yeni bir şey çıkmazsa, üçüncü yolu izleyeceğim maalesef.

    çok ağrıma gidiyor bu kadar saçma bir sorunu çözemiyor olmak.

    gümrükteki basit bir hatayı (gümrükçü arkadaşı suçlamıyorum, insan hata yapabilir) ve emniyetin “araba yok” demesini sineye çekmek zorunda kalmış olmak da benim ayıbım olsun.

    buraya sonuç gelecek

    (bkz: #142399918)

    görevliler nasıl davrandı?
    … (burada isim vermeden ne ile karşılaşabileceğinizi yazacağım yarın)
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap