228 entry daha
  • milletin forum olarak kullandığı başlık. önceki sayfalardaki bilgileri okuyan bile yok. hele birisi soru sormuş, bilgisi olan paylaşırsa sevinirim demiş, ama mesaj alımı kapalı. bu gözler daha neler görecek.

    neyse, konuya dönelim. 2022-2023 döneminde fiyatlar aşırı uçmuş durumda. genelde şirketten bu hakkı olanlar çok umursamıyordur fiyatları, ama bireysel yaptırmak isterseniz durum sıkıntılı.

    ben geçen sene kendime ve çocuğa allianz'dan, eşime de türkiye sigorta'dan yaptırmıştım. aradaki farkı net şekilde gördük şu bir sene içinde. allianz birçok harcamayı sorgusuz sualsiz hızlı şekilde onaylarken türkiye sigorta'nın çok kılçık şeylere takıldığını, tekrar soru yönelttiğini ve oyaladığını gördük. yeni yaptıracak olanlara da fikir vermesi açısından paylaşıyorum.

    ben tüm poliçeleri sigortam.net'ten yapıyorum, şimdiye kadar başka yerlerden aldığım tekliflerle kıyasladığımda hep en uygununu onlar verdi çünkü. bir de dün tekrar yenileme yapmadan önce tss'lerdeki "ömür boyu yenileme garantisi" ile ilgili detaylı bilgi aldım. bundan da bahsetmek istiyorum.

    sigorta şirketleri 3 yada 4 yıl tss'de kalanların durumunu değerlendirip ömür boyu yenileme garantisi verebiliyor. bu şu anlama geliyor: bu garantiyi verdikten sonra senin sonradan çıkacak ciddi ve masraflı olabilecek hastalıklarını, ameliyatlarını sorgusuz sualsiz karşılayacağız, bu hastalıkları yenileme döneminde sigortadan muaf tutmayacağız, sana bu hastalıkların var diye tss yapmıyoruz diye bir şey söylemeyeceğiz. ama bir de ince bir nokta var: diyorlar ki yenilemeyi garanti ederiz, ama hastalıklardan dolayı ek prim ödemesi de isteyebiliriz. bu nokta kritik.

    yenileme garantisi öncesi ilk 3-4 yıllık süreçte sigortayı kullanım yüzdenize göre sigorta firması size tss yapmayı reddedebiliyor, yada hastalığınızı muaf tutabiliyor. ciddi hastalığınız çıkmasa bile, örneğin 5000 tl prim ödediğiniz yıl sigorta firmasının cebinden sizin için 5000 tl'den fazla para çıkmışsa sizi bir nevi kara listeye alıyorlar, yenileme garantisi vermiyorlar. yani buna bakarken de %100'ün altında mı üstünde mi şeklinde bakıyorlar.
125 entry daha
hesabın var mı? giriş yap