125 entry daha
  • ''bi* çuval incir nasıl bok edilir?'' sorusunun cevabı.

    --- spoiler ---

    şu çok övülen senaristleri, kendilerini satranç tarzı akıl oyunlarına o kadar kaptırmışlar ki, iyi bir eserin yalnızca giriş ve gelişme kısımlarıyla değil sonuyla da mükemmel olması gerektiğini unutmuşlar sanırım.

    iyi yada kötü tüm animelerin ortak özelliği, senaryoyu götüren ve izleyicinin kolayca duygusal bağ kurabilmesini sağlayan übermensch bi* karaktere sahip olup bu karakterle hikayenin son bulmasıdır.
    death note'da, her ne kadar hikayenin merkezinde olan karakter raito olsa da, ondan çok daha eğlenceli, iyi huylu(o ne demekse) sempatik, gizemli ve zeki olan ryuzaki, animeyi izleyiciye bağlayan asıl karakterdi. (sanırım hekes aynı fikirdedir)

    şimdi bu senaristler ne yapmaya çalıştılar da ryuzaki, 25. bölümde öldü ve hikayenin geri kalanı, berbat bir ölümle itin götüne sokulan raito'ya ve ryuzaki çakması ibiş bi* oğlan çocuğuna emanet edildi?
    mantıklı tek bi cevabı var; ryuzaki'nin ölümü ile serinin ortasında çözülmek üzere olan hikayenin devamlılığını sağlamak ve izleyici ters köşe yapabilme çabası. ancak 25. bölüm sonrası tam bir fiyasko. ryuzaki - raito arasındaki beyin kombatlarının yanından bile geçmeyen, alt yapısı ve açıklayıcılığı olmayan, dahası 25. bölüme kadar seri katil profiliyle übermensch takılan raito'nun bile iq seviyesinde düşüşe geçirebilen gereksiz dalaverelerle sürüp gidiyor. son 12 bölümden tek bir kare akıllarda kalmıyor dahil edilen hiç bi* karakter varlık gösteremiyor. eee bu animeyi diğerlerinden ayıran özellik neydi peki? karakterlerin süpersonik çözümleme yetenekleri (sonlara doğru o near lavuğu öyle abartılmış ki göt ile gülmemek elde değil) ve davranışları. yani duygusal ve felsefik bi* durumu yoktu bu animenin.

    hal böyleyken 25. bölüm sonrası baymaya başlayan hikayeyi finale ulaştırmak uğruna kurguda boşluklar verilmesi ve zaten izleyiciyle ryuzaki gibi bi* bağ kuramayan raito'nun kötülük timsali haline getirilip, köpekler gibi yalvararak, (karizmasının içine sıçıldı) gebermesi, güzel giden hikayenin kendini bitirmesine neden olmuş.

    madem sonunda iyi kazanacaktı, neden ryuzaki'nin zaferiyle sonlandırmadınız lan bunu?
    yok kötü kazancaksa da bırakın kira eline yüzüne versin şu near (legosunu tekmelediğimin iti) labuşunun. en azından asıl karakterlerden biri, hikayenin sonunda tutarlı bir başarı elde edebilmeliydi.

    --- spoiler ---

    sonuna geldiğimde, kurguda hiç bi* sürükleyiciliği olmayan ve geri planda kalan adalet teması galip geldi ve sonunda insanlık kazandı diye sevinmelimiyim yani?
    hüsrana uğradığım tek anime bu oldu. ilgi çekici bi* konu, eyvallah. lakin, iyi anime olabilmesi için yeterli mi bu?

    her şeyi geçtim, cowboy bebop, lain, texhnolyze, ergo proxy yada samurai champloo izleyip, yine de death note iyidir diyebilmek imkansız.

    ryuzaki'li erken bi* finalle ferrari olabilecekken, sıfırdan yüze 3 saniyede çıkıp, duvara dalan tofaş olmuş. son 12 bölümü izlerken dövecek japon aradım, o derece.
1322 entry daha
hesabın var mı? giriş yap